Copii frumoşi și flori multe la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gherla

La fiecare început de toamnă, în prima zi de şcoală, în municipiul Gherla toate drumurile duc spre unităţile de învăţământ din localitate. Aşa s-a întâmplat şi luni dimineaţa, când pe străzile oraşului a fost aglomeraţie mare.

La Şcoala Gimnazială Nr. 1, de pe strada Liviu Rebreanu, directoarea Liliana Pop ne-a spus că în anul de învăţământ 2019-2020 sunt 642 de elevi, 42 de cadre didactice, care au la dispoziţie 26 săli de clasă, incluzând aici şi spaţiile de pe strada Dragoş Vodă (acolo funcţionează clasele I-IV). În noul an şcolar aici funcționează două  clase pregătitoare şi trei clase I. De asemenea, sunt trei clase a VIII-a.

Festivitatea de deschidere de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gherla a fost onorată de deputatul Horia Nasra, de subprefectul judeţului Cluj, Alin Danci, de primarul municipiului Gherla, Ioan Neselean, de viceprimarul Iulia Trif şi de consilierul judeţean Iuliu Sămărtean. A fost prezentă şi ag. de poliţie Paula Rotar.

După ce s-a intonat Imnul de Stat şi înainte de a începe momentul sărbătoresc, un sobor de preoţi format din pr. Petru Băgăcian şi pr. Seice Romulus  Fabian a oficiat un Te Deum. Festivităţile au fost deschise de prof. Maria Băgăcian, după care au mai vorbit directoarea Liliana Pop şi invitaţii. În mod special au fost felicitaţi şi primiţi cu bucurie elevii claselor pregătitoare, cu toţii purtând baloane multicolore.

În privinţa manualelor şcolare, în afara unor titluri pentru clasele a VI-a şi a VII-a, toate au sosit deja, de astă dată nu sunt probleme.

Începând din acestă toamnă, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gherla are o nouă directoare adjunctă, în persoana profesoarei Gelner Rozalia Corina.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie