Construirea unei creșe la Gherla a intrat în faza licitației

La Gherla, de mult timp la ședințele Consiliului Local se discută de construirea unei creșe noi în localitate, ținând cont că de peste 20 de ani în oraș nu mai există așa ceva. Curios, înainte de 1989 în Gherla funcționau două creșe, desființate ulterior. Este adevărat că în acele vremuri în unitățile economice lucrau peste 6000 de muncitori, din care aproape jumătate femei. Tot în anii respectivi, în cadrul secției Obstetrică-Ginecologie, anual au fost înregistrate peste o mie de nașteri, iar în prezent  dacă sunt 300 de nașteri. Cu toate acestea, femeile gherlene solicită și astăzi înființarea unei creșe.

Problema a fost ridicată în cadrul Consiliului Local, consilierii fiind de acord cu realizarea acestei investiții. Zilele trecute s-a făcut un prim pas în această privință. Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat procedura de licitație pentru proiectare și construire creșă nouă cu 40 de locuri, pe strada Parcului nr. 35A, în vecinătatea stadionului. Licitația se referă la servicii de proiectare – faza adaptare la amplasament, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pe timpul execuției lucrărilor. Amplasamentul a fost stabilit de Primăria Municipiului Gherla la marginea parcului mare, numai acolo s-a găsit un spațiu liber. Totuși, e bine că până la sfârșit au început demersurile în vederea începerii lucrărilor.

În clădirile fostelor creșe din municipiului Gherla au fost înființate cabinete medicale sau chiar săli de… aerobic. Ce bine era, dacă se păstrau intacte acele locații  construite pe vremea comunismului!

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut