Concursul Games of Science, organizat de UBB în colaborare cu British Council Romania

Universitatea Babeș-Bolyai, în calitate de partener British Council Romania, invită masteranzii și doctoranzii în domeniile matematică, informatică, inginerii, chimie, fizică, biologie, geologie, știința mediului, mecanică, cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani să participe la cea de-a II-a ediție a concursului GAMES of SCIENCE.

Concursul, derulat de British Council România în colaborare cu Social Innovation Solutions (SIS), cu sprijinul UBB și al altor parteneri din țară, este un proiect de promovare a comunicării științei pe înțelesul publicului, dezvoltat și implementat de Ada Roseti, constituit din sesiuni de training cu tineri oameni de știință, la capătul cărora participanții se întrec într-un concurs de prezentări științifice.

Etapa regională a cursului de formare și a competiției organizate cu sprijinul UBB se va derula pe parcursul zilelor de 16 și 17 martie (on site) și va consta în: 8 ore de program de formare (training) în comunicare publică gratuite, în cadrul cărora studenții învață să vorbească în public, află cum să-și folosească emoțiile pentru a fi mai convingători, exersează prezentarea subiectelor complexe ale cercetărilor proprii în limbaj simplu și se pregătesc să concureze în formatul specific al Games of Science, în cadrul finalei cu premii de 2.000 de euro (16 martie); formatul original de concurs de calificare la etapa următoare, în care tinerii cercetători participă la runde eliminatorii de prezentări ale unui subiect științific, pe durate cuprinse între 10 secunde și 3 minute (17 martie).

Obiectivul training-ului și al concursului este de a-i încuraja pe tinerii care studiază sau lucrează în domeniile amintite să explice concepte, procese, teorii și cercetări complexe pe înțelesul publicului și pe scurt.

Câștigătorii vor ocupa locuri la finala națională de la București. Finala este un format original, cu obiectivul de a încuraja tinerii cercetători să se antreneze împreună pentru a putea explica idei și procese complexe. Competiția are runde eliminatorii de prezentări de 15, 30, 60, 120 și 180 de secunde.

Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate. Cei interesați, se pot înscrie la etapa regională, la UBB, din perioada 16-17 martie 2023, accesând  https://socialinnovsolutions.typeform.com/GamesOfScience– informează un comunicat al UBB.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut