Concurs „Gaudeamus” la Gherla

La sfârșitul săptămânii trecute, în organizarea  Primăriei Municipiului Gherla, Casei Municipale de Cultură, în parteneriat cu Liceul Teoretic ”Ana Ipătescu”Gherla și Școala Gimnazială Nr. 1 Gherla, a a avut loc ediția a XVII-a a proiectului GAUDEAMUS, dedicat elevilor din clasele a IV-a din unitățile de învățământ din localitate .

Clasamentul pe echipaje, după epuizarea tuturor întrebărilor și a timpului alocat concursului, a fost următorul:

Locul I a fost câștigat de echipajul nr. 3 din concurs, cu 150 de puncte, de la Școala Gimnazială Nr. 1, format din elevii Butur Lorena, Mușa George, Neamțu Maria și Balint Sergiu și coordonat de învățătorii Sabo Ionela și Niciu Aurel. Locul II  a fost câștigat, la egalitate, 140 de puncte, de echipajele nr. 1 din concurs, format din elevii Filip Karina, Fazekaș Erik, Gabor Teodora, Prunean Tudor, coordonați de învățătoarele Barbu Ana și Cheța Lidia, de la Școala Gimnazială Nr. 1 și echipajul nr. 4 din concurs, format din elevii Ciceu David, Homm Diana, Farago Alexandra și Rus Denis și coordonat de învățătoarele Gălan Narcisa și Mureșan Ana, de la Liceul Teoretic ”Ana Ipătescu”. Pe locul III s-a clasat echipajul nr. 2, din concurs, format din elevii Cornea Luca, Bene Antonio, Platon Maria și Orșan Paul, coordonați de învățătoarele Neamțu Lucia și Nicula Gabriela, de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”.

La secțiunea individual, de asemenea, după epuizarea tuturor întrebărilor și a timpului alocat concursului pentru cei șapte elevi înscriși, clasamentul câștigătorilor primelor trei locuri au fost următorii: locul I – Cost Nicoleta, Școala Gimnazială Nr. 1; locul II – Imbuzan Luca și Tămaș Vlad – amândoi de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”; locul III – Prunean Tudor –  Școala Gimnazială Nr. 1, Bunea Paul – Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”.

Moderatorul și coordonatorul activității, din partea școlilor, a fost prof. înv. primar Tecsi Anamaria, de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla. Constantin Istici, inițiator – director de proiect, referent de specialitate la Casa Municipală de Cultură Gherla. Comisia de jurizare a fost formată din cadrele didactice Gălan Narcisa – președinte, Buta Corina și Niciu Aurel.

Întrebările pentru concurs au fost alese din următoarele materii: limba română, matematică, istorie, geografie, științele naturii.

În funcție de clasament, elevii au primit diplome și sume de bani, oferite de Primăria Municipiului Gherla și Casa Municipală de Cultură Gherla. De asemenea, au mai fost oferite cărți de poezie cu autori din toată țara, din partea Cenaclului Literar „Ion Apostol Popescu”, de pe lângă Casa Municipală de Cultură Gherla.

Istoric, așa cum reiese din documente, acest proiect a luat ființă în anul 2002, pentru clasele liceale din Gherla. După o întrerupere de un an, a fost reluat în anul 2004, pentru elevii din clasele a IV-a, prin perseverența aceluiași inițiator, Constantin Istici, dar coordonatoare, din partea școlilor, la acea vreme, era Maria Marinela Istici, care a predat ștafeta, colegelor, o dată cu plecarea din sistemul de învățământ, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

SZEKELY Csaba

Articole din aceeasi categorie