Concert coral la Gherla

Cu ocazia Zilei Culturii Maghiare în municipiul Gherla este organizat un concert coral cu participarea unui număr de 6 formații din localitate și din Cluj-Napoca. De asemenea a fost invitat și corul mixt din localitatea Vlaha, comuna Săvădisla.

Evenimentul are loc duminică, 22 ianuarie, de la ora 11:00, după obișnuita liturghie la Biserica Romano-Catolică (Franciscană) de pe strada Bobâlna nr. 8, lăcaș de cult reabilitat recent și dotat cu o frumoasă orgă. Vor evolua corurile bisericilor armenești și romano-catolice Gherla, dirijate de Molnár Árpád, corul mixt din Vlaha, al Fundației Culturale „Téka” Gherla, cunoscutul cor Agnus Dei, condus de prof. Kovács Hajnal, formația corală a elevilor Liceului „Kemény Zsigmond” Gherla, îndrumată de prof. Kis Juhász Vilmos și corul pedagogic „Guttman Mihály”din Cluj-Napoca, dirijor Bedő Ágnes. Vor cânta solo Petrovics Tünde și Marton Aliz.

Repertoriul bogat al concertului mai cuprinde piese instrumentale interpretate de Szabó Kovács Adriennn (flaut), Rus Emanuel (vioară), Marton Vivien și prof. Kovács Hajnal (orgă). Amfitrionul concertului este preotul paroh Küsmödi Attila.

Tot în cadrul Zilei Culturii Maghiare un astfel de concert coral are loc sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 15:30, la Biserica Reformată XI Grigorescu, din Cluj-Napoca, unde vor evolua patru coruri.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut