Colind Regal: Eveniment caritabil pentru Casa de Tip Familial „Maica Domnului” din Cluj-Napoca

Clubul Monarhiștilor Clujeni invită publicul la cea de-a 9-a ediție a Colindului Regal, ediție ce își propune a fi „un punct de sprijin” pentru Casa de Tip Familial „Maica Domnului” din Cluj-Napoca.

„Iubirea aproapelui nostru este una dintre cele mai importante valori creștine, iar aceasta stă la baza proiectului care-și propune, prin această seară de colind, să fie un punct de sprijin pentru Casa de Tip Familial „Maica Domnului”. Așadar, vă îndemnăm să petreceți acest timp alături de noi, într-o atmosferă de armonie și liniște, în care să ne amintim de semnificația creștină a sărbătorii Crăciunului și să ne bucurăm împreună de frumusețea colindelor românești, într-un sentiment de uniune și pace” – este mesajul transmis de organizatori.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 18:00, la Centrul de Cultură Urbană Casino. În program: Corala Regală Transilvană, dirijor: Dan Dumitrana, soliști: Alexandra Hordoan și Dan Dumitrana; Grupul Coral Urmașii lui Iuliu Maniu din Bădăcin. Vor vorbi: prof. Sidonia Grama și student Petru Boilă.

Participarea la eveniment se va face pe baza unei donații minime de 50 lei (numerar), care va merge către Casa de Tip Familial „Maica Domnului” din Cluj-Napoca.

Cei care nu vor putea participa la Colindul Regal, însă doresc să sprijine această inițiativă, pot face o donație prin transfer bancar, la următorul cont: RO98INGB0000999903655077 – ING BANK; beneficiar: Asociația Monarhiștilor Clujeni; mențiunea: Colind Regal 2022.

***

„Nu toți putem face lucruri mărețe. Dar putem face lucruri mărunte cu mare dragoste”.

Cu acest îndemn al Sfintei Tereza de Calcuta, Sora Bernardina Huja, coordonatoarea Casei de copii tip familial „Maica Domnului”, a lansat clujenilor (și nu numai lor) invitația de a se alătura unui proiect important pentru acest așezământ, și anume „realizarea anvelopării casei (izolare), în scopul reducerii cheltuielilor de întreținere în condițiile actuale de scumpire a gazului și a energiei electrice”. Costul total al lucrării este de 294.737,20 lei,

Cei care doresc să sprijine această inițiativă o pot face și în conturile Casei de Copii, deschise la Banca Transilvania: RO42BTRL01301205970240XX – lei și RO88BTRL01304205970240XX – euro.

***

Surorile Congregației Maicii Domnului au deschis prima Casă pentru îngrijirea copiilor abandonați și a celor aflați în dificultate în 1992, la scurt timp după redobândirea libertății Bisericii Greco-Catolice, reluând, astfel, și continuând tradiția Congregației care și-a început apostolatul prin îngrijirea și educarea copiilor din orfelinatele de la Blaj și Obreja (1921-1948).

Misiunea Casei este de a asigura copiilor aflați în dificultate: găzduire, îngrijire, reabilitare, sprijin emoțional, educație formală și informală, educație morală și spirituală și, nu în ultimul rând dragoste. Toți copiii sunt înscriși în învățământul de masă, la grădiniță sau școală, împreună cu alți copii de vârsta lor, și participă la activități educative și în cadrul Casei. Pentru copiii care au nevoie de ajutor de specialitate (logopedie, consiliere psihologică etc.), Casa dispune de specialiști angajați care să-i ajute să recupereze traumele, pentru a putea fi integrați în comunitate. Pe lângă educația umană și intelectuală, copiii sunt ajutați și în drumul de cunoaștere a credinței. Toate activitățile Casei sunt asigurate și susținute de Congregație, prin Surorile care-și desfășoară apostolatul în această Casă, împreună cu persoane laice specializate angajate.

Surorile și personalul implicat în munca cu copiii își doresc ca mediul în care sunt educați și crescuți acești copii să fie „cât mai apropiat de cel familial, să simtă că fac parte dintr-o familie în care primesc respect, acceptare și răbdare”.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut