Clujenii, campioni la naționali la fast-food. Cea mai mare comandă a depășit 4.100 lei

Datele furnizate de o platformă de livrare de mâncare arată că preferințele culinare ale românilor din toată țara se îndreaptă cel mai des spre produse de tip fast-food, iar clujenii conduc detașat în topul consumatorilor de burgheri.

Conform studiului, în 2022, sosul de usturoi, cheeseburgerul, shaorma, kebabul, meniul crispky chicken, noodles, cartofii prăjiți și sosul nachos ocupă primele locuri în topul celor mai des comandate preparate în toată țara, în timp ce la Cluj, cheesburgerul ocupă detașat prima poziție, cu 42.372 produse comandate în 2022.

La nivel național, cele mai poftite preparate provin de la restaurante tip fast-food sau fusion. În Cluj Napoca, cheeseburgerul, sosul de usturoi, meniul crispy chicken, shaorma, noodles și bacon, egg & cheese bagel au fost cele mai comandate produse. Totodată, cea mai valoroasă comandă dată de un clujean pe platformă a atins 4.138,65 de lei.

Un clujean – cel mai mare consumator de șnițele

Cel mai pofticios utilizator este tot din Cluj-Napoca, care a dat 746 de comenzi în decursul anului trecut. Datele arată că el a preferat de șnitelul de pui, pe care l-a comandat de 142 de ori. El e urmat de un utilizator din Brașov, care a comandat de 667 de ori în 2022, și de un alt utilizator din Cluj, care a dat 593 de comenzi, dintre care 72 pentru Risotto-ul cu pui.

La nivel național, românii plasează cel mai des comenzi în jurul orei prânzului, respectiv la ora 12, excepția fiind orașul Constanța, unde ora favorită pentru comenzi este ora 19. Clujenii se încadrează și în categoria celor mai matinali clienți, fiind pe locul II în țară la cele mai multe produse comandate în intervalul orar 6 -10. Mai exact, 4.734 de preparate tip ”meniul zilei au fost comandate în acest interval orar.

În cealaltă extremă, înregistrăm și categoria utilizatorilor cu pofte târzii: în 2022, au fost comandate peste 13.000 de shaorme cu pui în intervalul 22 – 02. Clujenii se numără și printre utilizatorii nocturni, fiind poziționați pe locul III național, cu 3.185 de shaorme de pui comandate târziu în noapte. Topul orașelor în care au fost plasate cele mai multe comenzi de mâncare nocturnă este completat de București, Timișoara, Brașov și Craiova.

Și la categoria „deserturi” în 2022, Clujul ocupă prima poziție în top, preferința absolută fiind mini papanașii cu smântână și dulceață de afine.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut