Clujeanul Rareș Șipoș – medaliat cu aur la europenele de tenis de masă

Perechea alcătuită din clujeanul Rareş Şipoş şi Andreea Dragoman a câştigat medaliile de aur în proba de dublu mixt, la Campionatele Europene de tenis de masă Under-21 de la Spa (Belgia).

 

Şipoş şi Dragoman i-au învins în finală pe francezii Bastien Rembert şi Isa Cok cu scorul de 3-1 (12-10, 3-11, 11-8, 11-5). În semifinale, românii au trecut de ruşii Vladimir Sidorenko/Maria Tailakova cu 3-2 (11-9, 7-11, 11-9, 9-11, 11-8).

Perechea alcătuită din Rareş Şipoş şi Andreea Dragoman a asigurat încă de vineri prima medalie a României la Campionatele Europene de tenis de masă Under-21 de la Spa (Belgia), după ce s-a calificat în semifinalele probei de dublu mixt. Şipoş şi Dragoman au câştigat în optimi cu 3-2 în faţa francezilor Leo de Nodrest/Camille Lutz, iar în sferturi au dispus de slovacii Jakub Zelinka/Nikoleta Puchovanova cu 3-0, iar sâmbătă au înfruntat cuplul rus Vladimir Sidorenko/Maria Tailakova. Cristian Pletea şi Tania Plăian s-au oprit în optimile probei de dublu mixt, învinşi cu 3-0 de ruşii Lev Kaţman/Elizabet Abraamian.
Cinci români s-au calificat în optimi la simplu, Andreea Dragoman, Elena Zaharia, Tania Plăian, Cristian Pletea şi Rareş Şipoş. Andreea Dragoman a câştigat Grupa H, cu trei victorii, ultima fiind obţinută cu 4-0 în faşa slovacei Nikoleta Puchovanova. Sâmbătă, în optimi, o va înfrunta pe Kornelija Riliskyte (Lituania).
Şi Tania Plăian şi-a câştigat grupa (F), cu victorii pe linie, ultima contra rusoaicei Anastasia Koliş (4-0). Tania Plăian va juca în optimi contra franţuzoaicei Camille Lutz. Elena Zaharia s-a clasat pe locul secund în Grupa C, după Lucie Gauthier (Franţa), reuşind să câştige ultimul meci, 4-0 cu Tatiana Kukulkova (Slovacia). Zaharia va avea o adversară dificilă în optimi, pe rusoaica Elizabet Abraamian.
La simplu masculin, Rareş Şipoş, vicecampion european în 2020, a câştigat Grupa B după 4-0 cu belgianul Adrien Rassenfosse în ultimul meci. În Grupa A, Cristian Pletea a terminat pe locul secund, după rusul Lev Kaţman, câştigând ultimul său meci, 4-1 cu polonezul Artur Grela. În Grupa E, Cristian Chiriţă s-a clasat al treilea, pierzând ultimul meci, 2-4 cu francezul Bastien Rembert. Darius Movileanu a pierdut toate cele trei partide din Grupa F, ultima în faţa francezului Leo de Nodrest, cu 1-4. În optimi, Rareş Şipoş îl va înfrunta pe belgianul Nicolas Degros, iar Cristian Pletea îl va avea ca adversar pe francezul Irvin Bertrand. La dublu feminin, Tania Plăian şi Zdena Balaskova (Cehia) au fost învinse în optimi de polonezele Anna Wegrzyn/Katarzyna Wegrzyn, cu 3-1. La dublu masculin, campionii en titre, Cristian Pletea şi Rareş Şipoş au trecut în optimi de italienii Matteo Mutti/Carlo Rossi cu 3-2, dar au pierdut în sferturi cu 0-3 în faţa belgienilor Adrien Rassenfosse/Olav Kosolosky.

 

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut