Cluj-Napoca, gazda celei mai mari reuniuni europene a medicilor de familie

Peste 70 de medici din 24 de țări vor participa, joi și vineri, la Cluj-Napoca, la cea mai mare reuniune de profil – Adunarea Generală a Uniunii Europene a Medicilor de Familie (UEMO).

“Adunarea Generală a UEMO de la Cluj-Napoca este prima întâlnire de asemenea anvergură în mandatul României la președinția UEMO, pentru perioada 2019-2022, și se va concentra pe o varietate de subiecte de sănătate legate de obiectivele UE, incluzând recomandările Agenției Europene a Medicamentului, vaccinarea, eHealth, evaluarea tehnologiilor medicale, telemedicina, rezistența antimicrobiană, amenințările la adresa sănătății la nivel mondial în 2019 și multe alte subiecte importante” – declară, într-un comunicat remis presei, dr. Călin Bumbuluț, președintele UEMO și vicepreședinte al Colegiului Medicilor din România.

Fondată în 1967, UEMO reunește cele mai reprezentative organizații naționale, nonguvernamentale și independente ale medicilor de familie din 24 de țări europene, cu un număr de peste 520.000 de medici de familie/medici generaliști. Din 1992, UEMO are statutul oficial de organizație consultativă nonguvernamentală a Consiliului Europei. Obiectivele principale ale UEMO sunt: să promoveze cel mai înalt standard de pregătire practică și de îngrijire a pacienților în domeniul medicinei de familie, la nivel european; să apere rolul medicilor de familie în sistemele de sănătate; să promoveze interesele etice, științifice, profesionale, sociale și economice ale medicilor de familie europeni și să le asigure libera practică în interesul pacienților; să stabilească punctele de vedere unitare ale membrilor săi și să le reprezinte în fața autorităților europene și organizațiilor internaționale relevante; să colaboreze cu alte organizații medicale europene pentru a consolida poziția și unitatea profesiei medicale în Europa.

Evenimentul de la Cluj-Napoca va avea loc la SunGarden Resort. Deschiderea oficială – vineri, 24 mai, ora 9:00, în Sala Regina Maria.

M. T.

Articole din aceeasi categorie