Ciolacu: Este un draft pe care se discută privind certificatul verde COVID; o să analizăm şi cu ministrul Finanţelor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că perioada în care vor putea fi efectuate gratuit teste COVID-19 pentru angajaţi va fi discutată în cadrul unei întâlniri cu specialişti, după care se va analiza situaţia cu ministrul Finanţelor.

„Am văzut şi eu propunerea, este prima variantă, este un draft pe care se discută şi aşa este şi normal. Este şi normal să avem păreri diferite. De aceea, o să fie o întâlnire, în primul rând, cu specialiştii şi pe urmă luni o să discutăm cu ministrul de Finanţe, să stabilim cât poate să suporte bugetul de stat în această perioadă. Să vedem cum ne încadrăm în cheltuieli. Este ceva cât se poate de normal”, a precizat Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

El a fost întrebat dacă la şedinţa de vineri a coaliţiei guvernamentale se va merge pe varianta unei perioade de 45 de zile pentru testare decontată de stat.

Ciolacu a subliniat că, din punctul lui de vedere, legislaţia ar trebui finalizată cât mai repede, pentru a exista un cadru în cazul în care lucrurile „iarăşi vor scăpa de sub control”.

„Dacă doriţi o părere personală a mea, cred că nu e certificat verde, e stop COVID, cred că trebuie finalizată cât mai repede. Ca preşedinte al Camerei, vă pot spune şi sunt convins ca şi preşedintele Senatului, domnul Florin Cîţu, că este o urgenţă pentru toată lumea să avem un cadru legislativ în cazul în care lucrurile iarăşi vor încerca să scape de sub control. Trebuie să existe un moment de prevenţie, dar aici domnul Rafila sunt ferm convins că vă va explica mai exact”, a afirmat liderul PSD.

El a spus că nu vrea să-şi dea cu părerea despre nicio măsură de relaxare a restricţiilor sanitare stabilită de specialişti.

„Nu vreau să-mi dau cu părerea despre nicio măsură stabilită de specialişti. Am şi spus că noi, oamenii politici, ar fi bine să facem un pas înapoi”, a explicat Ciolacu.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat, joi, că este puţin surprins de măsurile de relaxare de sărbători, în contextul în care în vară, când existau câteva zeci de cazuri de COVID-19, astfel de iniţiative au fost criticate.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut