CFR Cluj a obținut doar un egal în primul meci european al sezonului: 0-0 cu campioana Armeniei

CFR Cluj n-a reușit decât un rezultat de egalitate, 0-0, în prima manșă a turului I preliminar din Liga Campionilor, în partida disputată, marți, la Erevan împotriva campioanei Armeniei, Pyunik. Campioana României a dominat copios prima parte a meciului, în care și-a creat o sumedenie de ocazii de gol, doar intervențiile excelente ale portarului Yurchenko făcând ca tabela de marcaj să rămână intactă. Surprinzător, după pauză, elanul jucătorilor lui Dan Petrescu a scăzut considerabil, fapt care a permis gazdelor să echilibreze meciul. Debeljuh a ratat cea mai mare ocazie a partidei în minutul 73, când a trimis din ”foarfecă” în transversala porții armenilor. Rezultatul pare unul dezamăgitor pentru CFR, dar felul în care Dan Petrescu a făcut schimbările în acest meci arată că remiza a fost pe placul acestuia.

Echipele de start:

CFR Cluj: Bălgrădean – Cr. Manea, A. Burcă, Kolinger, Camora – Boateng, Cvek – Deac, Mistrati, Roger – Debeljuh

Pyunik Erevan: Yurchenko – Kovalenko, Bratkov, Vakulenko, Juninho – Renzo, Cociuc, Dashyan – Gonzalez, Otubanjo, Davidyan

În min.4, Mistrati șutează din întoarcere din marginea careului de 16 m, dar portarul lui Pyunik a respins în corner. Min.18: sut puternic al lui Roger din interiorul careului, Yurchenko respinge în corner. Min 23: ocazie uriașă a lui Mistrati care șutează dintr-o bucată din centrarea lui Deac, dar portarul scoate miraculos, mingea revine la jucătorul danez, dar mingea iese in aut de poartă! Formația din Erevan n-a arătat nimic până la jumătatea primei reprize, în afara unor tentative eșuate de contraatac. Min.28: Debeljuh șutează de la 20 de metri, balonul trece puțin peste poartă. Deac, în min.34, își încearcă și el norocul de la distanță, dar Yurchenko reține din nou. Minutul.43 aduce și primul șut al armenilor la poarta lui Bălgrădean, care reține cu ușurință balonul trimis de Juninho din colțul careului mare. Min.46: o nouă ratare uriașă a CFR-ului, șut puternic al lui Deac, dar balonul se lovește de mijlocașul Dashyan, care evită un gol iminent!

7-3 la ocazii de gol în favoarea campioanei României, la pauză.

Începutul reprizei a doua este neașteptat de echilibrat. Jucătorii lui Petrescu nu mai ajung atât de ușor la poarta armenilor care se văd mult mai mult în joc decât în prima parte a meciului. Min 58:Renzo are prima șansă a armenilor. Acesta trimite puternic de la distanță, dar mingea trece pe lângă poarta lui Bălgrădean. Dan Petrescu face prima modificare în echipa sa, în min. 64: intră Jefte, iese Mistrati. Debeljuh are ocazia meciului, în min.73, după o reluare spectaculoasă pe spate din mijlocul careului, dar mingea lovește transversala porții lui Yurchenko! În min.82, dublă schimbare la CFR Cluj: intră Petrila în locul lui Roger, și Bordeianu în locul lui Boateng. Încă două modificări la echipa campioană a României în primul minut al prelungirilor: au intrat Păun și Dugandzic, au ieșit Deac și Debeljuh. Scor final 0-0, iar ceferiștii păstrează prima șansă la calificare în turul al doilea.

Partida retur va avea loc miercurea viitoare, de la ora 21.30, pe stadionul din Gruia. Până atunci, CFR va disputa Supercupa României împotriva celor de la Sepsi Sf. Gheorghe, într-un meci ce se va desfășura sâmbătă, de la ora 20.30, la Arad.

Sandu Mureșan

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut