Cercetările DNA în dosarul ‘’şpagă în administraţia clujeană’’ au ajuns şi la Rosal Grup

Cercetările în dosarul ‘’şpagă în administraţia clujeană’’ continuă astăzi cu audierea de către procurorii clujeni ai DNA a Anei Maria Vancea, contabila firmei de salubrizare Rosal Grup SRL dinCluj-Napoca.

Vancea a fost chemată la DNA în calitate de martor după ce anchetatorii au găsit cu ocazia percheziţiei la primarul Sorin Apostu carduri de tip cadou pe care le-ar fi obţinut de Rosal pentru a putea face cumpărături la unul din mall-urile din oraş. Potrivit unor surse judiciare, în timpul percheziţiei au fost găsite mai multe asemenea carduri, iar astăzi contabila Ana Maria Vancea a fost întrebată în ce condiţii au ajuns aceste carduri la familia Apostu.

Firma Rosal Grup a cîştigat, alături de compania Brantner – Vereş, licitaţia organizată de Primăria Cluj-Napoca, în 4 iunie 2009, privind concesiunea serviciului de salubrizare menajeră, fiecare adjudecîndu-şi un sector al municipiului. Potrivit reprezentanţilor Primăriei clujene, semnarea contractului de concesiune trebuia să aibă loc în 15 iulie 2009, dar a avut loc abia în 28 iulie 2010 şi a intrat în vigoare trei luni mai tîrziu, deoarece licitaţia a fost contestată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) de mai multe societăţi care au participat la ea. CNSC şi-a declinat competenţa către Tribunalul Cluj. La rîndul său, Tribunalul Cluj a declinat competenţa către CNSC. Curtea de Apel Cluj a stabilit, în final, că CNSC este competent în soluţionarea litigiului, iar în urma unei decizii date s-a stabilit că Rosal Grup şi Brantner-Vereş sînt cîştigătorii licitaţiei.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, cîştigătorii licitaţiei au fost selectaţi în funcţie de tarifele de colectare ofertate, care au avut o pondere de 60 la sută în calcularea punctajului final, de propunerea tehnică – pondere de 30 la sută, şi de redevenţa plătită către Primărie, cu pondere de 10 la sută din punctajul final. Cel mai mic preţ de colectare, de cinci lei/persoană/lună, l-au oferit societăţile Brantner-Vereş şi Rosal Grup. În ceea ce priveşte redevenţa, Brantner-Vereş a oferit 51.000 de euro pe an pentru Primărie, la fel ca şi Rosal. Cele două societăţi, Brantner-Vereş şi Rosal, au primit în concesionare serviciul de salubritate pe o perioadă de opt ani, cu posibilitatea extinderii contractului pentru o perioadă de încă patru ani. Conform caietului de sarcini, Rosal şi Brantner au obligaţia de a realiza o serie de investiţii în modernizarea şi amenajarea de puncte gospodăreşti, care să permită depozitarea selectivă a deşeurilor menajere, pe categorii.

C.P.

Articole din aceeasi categorie