Cea mai mare ultimă medie de intrare în liceu, la „Racoviță” și la „Avram Iancu”

Un număr de 124.308 absolvenți ai clasei a VIII-a au fost repartizați în învățământul liceal de stat, în prima etapă (anul școlar 2019-2020). Rezultatele repartizării computerizate au fost publicate de Ministerul Educației Naționale vineri, 12 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro.

Potrivit MEN, 188 de candidați au fost admiși, la nivel național, cu media generală 10, dintre care, din Cluj: 4 la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, 3 la Colegiul Național „Emil Racoviță” și câte unul la: Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej, Colegiul Național „Mihai Viteazul” Turda, Liceul Teoretic „Avram Iancu” Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Pavel Dan” Câmpia Turzii și Liceul Teoretic „Petru Maior” Gherla.

La două dintre liceele clujene ultima medie de admitere în clasa a IX-a este mai mare de 9,50. Este vorba de Colegiul Național „Emil Racoviță” – specializarea Matematică -Informatică și Liceul Teoretic „Avram Iancu” – Matematică-Informatică, unde ultima medie de admitere este 9,52. Pe locurile următoare se situează: Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” – Matematică-Informatică (ultima medie de admitere – 9,41), respectiv Științe ale Naturii (9,36); Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” – Matematică-Informatică (9,19), Liceul Teoretic „Avram Iancu” – Științe ale Naturii (9,17); Colegiul Național ”Gh. Șincai” – Matematică-Informatică (9,13); Colegiul Național „Emil Racoviță” – Științe ale Naturii (9,11);  Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” – Matematică-Informatică (9,10), respectiv Științe ale Naturii (9,04). Ultima cea mai mică medie de intrare, peste 9, s-a înregistrat la Colegiul Național „George Barițiu” – Matematică-Informatică (9,02).

Conform declarației inspectorului școlar general Valentin Cuibus, după această primă etapă au rămas nerepartizați 125 de absolvenți ai clasei a VIII-a, deoarece nu au completat suficiente opțiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învățământ liceal. Aceștia vor intra în a doua etapă a repartizării (31 iulie – 1 august 2019), alături de absolvenții clasei a VIII-a care nu au participat în această etapă, nu s-au înscris sau nu au avut situația școlară încheiată înainte de această etapă.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 15 – 18 iulie, candidații vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În zilele de 19, 22 și 23 iulie, comisia județeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar și situațiile candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și ale candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați computerizat.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie