Ce școli clujene au fost reabilitate și modernizate în anul școlar 2021-2022

În anul școlar 2021-2022 au fost inițiate ample lucrări de modernizare și reabilitare a infrastructurii școlare și a spațiilor de învățământ din județul Cluj, pentru asigurarea unui climat educațional adecvat, rezultă din raportul Inspectoratului Școlar Județean Cluj privind „Starea învățământului preuniversitar clujean, anul școlar 2021-2022”.

Potrivit raportului, intervențiile propuse asupra obiectivelor de investiții au constat în lucrări de modernizare, reabilitare, extindere, care vor avea în vedere și creșterea eficienței energetice, precum și scăderea consumului de utilități. De asemeni, au fost modernizate spațiile exterioare, curțile unităților de învățământ preuniversitar, inclusiv terenurile de sport, care au fost dotate cu mobilier urban, adecvat infrastructurii școlare și au fost amenajate zone de acces pentru persoanele cu dizabilități.

În municipiul Cluj-Napoca, astfel de intervenții au fost realizate la: Liceul Teologic Adventist ,,Maranatha”, Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu”, Școala Gimnazială ,,Iuliu Hațieganu”, Grădinița cu Program Prelungit „Floare de Iris”, Colegiul Național Pedagogic ,,Gheorghe Lazăr”, Liceul de Informatică ,,Tiberiu Popoviciu”, Liceul cu Program Sportiv, Liceul Tehnologic „Alexandru Borza”, Școala Gimnazială ,,Nicolae Iorga”, Colegiul Tehnic ,,Ana Aslan” și Creșa ,,Ursuleț”, pe strada Meziad.

Conform aceluiași document, „prin implicarea directă a autorităților publice locale și atragerea de finanțări”, s-a realizat modernizarea și inaugurarea de infrastructură educațională și în unitățile de învățământ preuniversitar din județ: Grădinița cu Program Prelungit ,,Junior” Dej, Liceul Teoretic ,,Gelu Voievod” Gilău, Creșa din cadrul Școlii Gimnaziale Aghireșu-Fabrici, Grădinița cu Program Prelungit ,,Prichindelul Isteț” Turda, Școala Primară Recea Cristur, investițiile fiind menite să crească implicit calitatea procesului educațional.

De asemeni, unități de învățământ preuniversitar au fost modernizate și reabilitate prin Programul Național de Dezvoltare Locală/ Ministerul Dezvoltării, raportul IȘJ Cluj amintind aici: Grădinița cu Program Prelungit „Junior” Dej, Școala Gimnazială „Avram Iancu” Beliș, Școala Gimnazială Buza, Școala Gimnazială Vad, Școala Gimnazială Căianu.

Conform aceluiași document, „prin eforturile autorităților publice locale”, județul Cluj este „singurul județ din țară care a remediat în totalitate situația toaletelor și a grupurilor sanitare aflate în curtea unităților școlare și care nu dispuneau de apă curentă și încălzire”.

Datele au fost prezentate de inspectorul școlar general Marinela Marc, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la sediul IȘJ Cluj.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut