Ce construcții ”înfloresc” în România după pandemie

După cei doi ani de pandemie, deși nu a fost atât de afectat de restricțiile sanitare ca și celelalte sectoare economice, și în domeniul construcțiilor a fost consemnată o creștere evidentă a activității, cea mai semnificativă majorare fiind consemnată la construcțiile nerezidențiale.

În primele șapte luni din acest an, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de perioada similară a anului trecut cu 4,7%. Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (cu 12,3%), lucrările de construcţii noi (cu 3%) şi la lucrările de reparaţii capitale (cu 0,1%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (cu 16,3%) şi la clădirile rezidenţiale (cu 5,8%), în timp ce construcţiile inginereşti au scăzut cu 3%.

Același trend ascendent a fost observat și în ultima lună a intervalului analizat, când volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 6,8% față de luna similară a anului anterior, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (majorare cu 20%), lucrările de reparaţii capitale (cu 18,8%) şi la lucrările de construcţii noi (cu 1,1%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (cu 18,1%), lucrările de construcţii inginereşti (cu 3,4%) şi la clădirile rezidenţiale (cu 2,1%). Datele furnizate de Institutul Național de Statistică mai arată că, față de luna anterioară, în iulie volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 7%.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut