Câți bani a făcut Romsilva din vânat, ciuperci și fructe de pădure

Veniturile Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva din acţiuni de vânătoare şi din vânzarea fructelor de pădure, a trufelor, ciupercilor şi plantelor medicinale au depăşit 34 de milioane de lei în primele 11 luni din 2022.

Potrivit datelor furnizate de Romsilva, din activităţile de vânătoare şi din valorificarea cărnii de vânat, a fost obţinută o sumă de peste 5,06 milioane de lei, 969.550 de lei au fost încasați din vânzarea fazanilor vii, iar valorificarea păstrăvilor de consum a generat venituri de 9,24 milioane de lei.
De asemenea, Regia a încasat peste 11,044 milioane de lei din vânzarea fructelor de pădure, 5,29 milioane de lei din valorificarea trufelor, 2,68 milioane de lei din vânzarea plantelor medicinale şi alţi 235.805 lei din cea a ciupercilor.
Anul trecut, Romsilva a obţinut venituri totale de 3,3 miliarde de lei, în creştere cu 17,9% faţă de bugetul aprobat pentru 2022, şi a consemnat o cifră de afaceri de 3 miliarde de lei, cu 20% mai mare faţă indicatorii stabiliţi. Profitul brut prognozat depăşeşte 500 de milioane de lei, de 10 ori mai mare faţă de prevederile din bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2022.
Romsilva gestionează 242 fonduri de vânătoare şi administrează 27 de păstrăvării aflate în funcţiune, precum şi trei fazanerii – la Gherghiţa, Pişchia şi Ghimpaţi. De asemenea, Regia administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate și administrează 22 de parcuri naţionale şi naturale, precum şi 12 herghelii de stat. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut