Case de vacanță inundate de viitură, în comuna Beliș

Două poduri din Ciurtuci (comuna Beliș) au fost rupte azi-noapte de viitură și mai multe cabane au fost inundate de apele Someșului.

Potrivit declarației viceprimarului Dan Marc, au fost afectate în jur de 7-10 case de vacanță situate în lunca Someșului, în urma topirii ghețurilor.

***

„În această dimineață a fost primită de către ISU Cluj o informare referitoare la formarea unor zăpoare de gheață, în albia Văii Beliș, pe raza localității Poiana Horea.

Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Huedin s-a deplasat imediat pentru evaluarea situației din teren și a fost alertată și echipa pirotehnică a ISU Cluj, care are competențe pentru distrugeri de zăpoare cu material explozibil. În momentul sosirii echipajului de pompieri, barajul format de zăpoare cedase deja, iar masa de gheață s-a scurs în lacul Beliș-Fântânele, astfel încât nu mai exista pericolul de inundare” – a anunțat luni după-amiază și ISU Cluj.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, maior Andrei Biriș, a precizat că „personalul Serviciului pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei comunei Beliș a specificat că erau periclitate, de dimineață, mai multe cabane de vacanță, care nu sunt locuite, dar și o locuință a personalului care monitorizează cursul râurilor pentru Sistemul de Gospodărire a Apelor Cluj (Adminitrația Bazinală de Apă Someș-Tisa)”.

Marți va fi întrunită o comisie interinstituțională care va evalua situația pagubelor produse de acumularea de apă, dinaintea defluirii zăpoarelor – a mai precizat Andrei Biriș.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie

2 Responses to Case de vacanță inundate de viitură, în comuna Beliș

  1. Negrea

    Plantați păduri, un copac retine 1800 litri apa

  2. Cret

    Ați permis tăierea abuziva a pădurilor !!! Acum suportați consecințele !!!