Carnavalul Toamnei la Gherla

Toamna este un anotimp bogat și plin de frumusețe, adeseori sărbătorit în grădinițe, în perioadele de evaluare a proiectelor tematice de sezon, sub forma unor manifestări artistice. Rolul acestora este de a hrăni sufletul copilului pe plan imaginativ și spiritual și de a-l sensibiliza pe plan afectiv.

Nu întâmplător, în această perioadă în unitățile de învățământ preșcolar au loc serbări dedicate acestui anotimp. Așa s-a întâmplat și în municipiul Gherla, unde copii, educatoare și părinți au marcat într-un cadru festiv frumusețea toamnei. Serbarea „Carnavalul Toamnei”, organizată de prof. Delia Socaciu și Ella Pastor, de la Grădinița cu program prelungit „Căsuța Fermecată” din Gherla, cu grupa mică Ursuleții, a constituit o ocazie de valorificare și dezvoltare a intereselor și aptitudinilor copiilor, de încurajare a copiilor pentru a-și manifesta în voie spiritul liber, de promovare a lucrului în echipă și de promovare a unei alimentații sănătoase.

Copiii au participat cu entuziasm, îmbrăcați de sărbătoare, iar părinții au putut vedea filmarea activității pe grupul clasei. Au fost momente emoționante, de care s-au bucurat cu toții. Cu ocazia  carnavalului a fost pregătită și o mică expoziție cu lucrări, intitulată „Toamna în culori și bogății”, pentru a fi admirate de părinți și de copiii celorlalte grupe din cadrul Grădiniței cu program prelungit „Căsuța Fermecată”. Educatoarele i-au răsplătit la final pe copii cu fructe și biscuiți.

A fost o zi minunată, în care bucuria copiilor a dat viață și culoare grupei mici. „Este minunat să ne bucurăm de toamnă, să apreciem bogățiile pe care le oferă natura și pe care le culegem în acest anotimp”, a declarat, la finalul evenimentului, directorul grădiniței, Oros Nica Rozalia, care a felicitat preșcolarii și educatoarele pentru implicare în asemenea activități frumoase.

Astfel de serbări au avut loc, zilele trecute, și la celelalte grădinițe din municipiul Gherla, dar și în comunele limitrofe.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut