Cantină socială și casă de oaspeți, inaugurate de Parohia Ortodoxă „Sfânta Treime”

Parohia Ortodoxă „Sfânta Treime” din Cluj-Napoca (strada Bisericii Ortodoxe nr. 10) va inaugura luni, 1 iulie, două proiecte sociale de mare importanță: Cantina socială „Sfântul Ioan cel Milostiv” și Casa de oaspeți „Sfântul Ilie”.

Conform celor anunțate de Biroul de presă al Arhiepiscopiei Clujului, cantina va oferi zilnic hrană pentru 20 de persoane nevoiașe, în timp ce Casa de oaspeți din incinta parohiei va oferi găzduire, în regim gratuit, pentru 12 persoane, însoțitori ai bolnavilor internați în spitalele clujene.

Proiectul s-a realizat prin implicarea credincioșilor, a Fundației „Transilvania Leaders” din Cluj-Napoca, a Clubului Oamenilor de Afaceri, a companiilor DARIAN DRS S.A. și ICPIAF S.A., precum și a altor sponsori și donatori.

„Biserica ortodoxă „Sfânta Treime”, monument istoric, a fost construită în 1795 și a fost timp de 136 de ani singura biserică ortodoxă din Cluj. Aici a fost instalat în anul 1811 Episcopul Vasile Moga, iar la 1 decembrie 1918, din acest loc a plecat spre Alba Iulia delegația clujenilor care a votat Marea Unire. În anul 1921, în această biserică a fost instalat Episcopul Nicolae Ivan, reîntemeietorul Eparhiei Vadului, Feleacului și Clujului, iar timp de 12 ani biserica a avut statutul de Catedrală episcopală. Astăzi, biserica, al cărei paroh este părintele Cristian Baciu, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Clujului, este locul de rugăciune al unei foarte vii comunități parohiale, unde se desfășoară mai multe proiecte pentru tineri și copii, dar și proiectul social „Sfântul Ioan cel Milostiv”, prin care se oferă zilnic mâncare caldă familiilor sărace din parohie” – precizează purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Bogdan Ivanov.

Evenimentul de luni va avea loc de la ora 12:00, în prezența Înaltpreasfințitului părinte arhiepiscop și mitropolit Andrei.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie