Campanie Salvați Copiii: Creștem o generație fără frică

Organizația Salvați Copiii a lansat campania de conștientizare „Creștem o generație fără frică”, prin care dorește să ofere informare și susținere părinților privind pericolele pe care copiii le pot întâlni în mediul online, în contextul în care aproape jumătate dintre aceștia (42,4%) spun că au întâmpinat probleme în cadrul navigării pe internet. Inițiativa este susținută de Dana Rogoz, Ela Crăciun, Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prințesa Urbană) și Cristian China-Birta.

„Obiectivul campaniei este de a aduce în atenția părinților principalele riscuri din mediul online care îi vizează pe copii, de a le oferi sfaturi practice și resurse care să îi ghideze, dar și de a le arăta că nu trebuie să se descurce singuri. Chiar și cei mai conectați la mediul online dintre părinți au la rândul lor temeri și incertitudini, se găsesc uneori în situații pe care nu știu cum să le gestioneze și apelează la sfaturile specialiștilor” – precizează organizația.

Conform studiului „Impactul crizei COVID-19 și al carantinei asupra copiilor din România” , realizat de Organizația Salvați Copiii, 3 din 10 copii spun că au petrecut zilnic mai mult de 6 ore pe internet în perioada pandemiei, cele mai des întâlnite riscuri online fiind dependența de internet (54,1%), știrile false (39,5%) și cyberbullying-ul (25,8%).

 „De peste 10 ani, Organizația Salvați Copiii promovează o utilizare a Internetului care să le permită tuturor copiilor o experiență digitală sigură și utilă. Pentru aceasta, este esențial ca și părinții să fie permanent informați cu privire la activitatea copiilor din mediul online și riscurile la care aceștia sunt expuși, dar și să găsească cele mai potrivite sfaturi și răspunsuri pe care să le ofere atunci când cei mici ajung în situații complicate și au nevoie de ajutorul lor. Oricât am fi de conectați, oricât de multe informații am avea despre lumea digitală, vom fi la un moment dat puși în situația de a nu ști cum să îi sprijinim pe copiii noștri când vine vorba de utilizarea internetului. Ne dorim ca prin campania «Creștem o generație fără frică», să îi îndemnăm pe părinți să se informeze corect, direct de la experți, fără teama că ar putea greși sau că nu sunt suficient de pregătiți să abordeze aceste teme cu copiii lor” – declară Gabriela Alexandrescu, președintele executiv Salvați Copiii România.

Organizația adresează tuturor părinților invitația de a accesa platforma www.farafrica.ro, unde vor descoperi sfaturi utile, resurse, mesajele transmise de susținătorii campaniei, precum și modalitățile prin care pot contacta psihologii și specialiștii liniei de consiliere.

Campania „Creștem o generație fără frică” este derulată în cadrul programului european Ora de Net și vine ca o continuare firească a campaniei „O lume fără frică”, demers susținut de Alina Eremia, Irina Rimes, Mimi, Deliric și Alex Dărăgiu, ce a avut ca scop susținerea copiilor care au experimentat situații de cyberbullying.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut