Cămin de 4 stele pentru vârstnici, lângă staţiunea balneoclimaterică Boghiş

În localitatea sălăjeană Boghiş, la câteva minute de mers pe jos de staţiunea balneoclimaterică, se află Căminul pentru vârstnici “Aroma de Primăvară”, unde se oferă, în condiţii de lux dar la preţuri modice, îngrijire, asistenţă medicală permanentă, consiliere şi susţinere psihologică pentru vârstnici care nu necesită tratament paliativ.

Situat în imediata apropiere a staţiunii balneoclimaterice, unde există ape minerale, sulfuroase, sodice, bicarbonate şi iodurate, căminul este amplasat pe o arie de 5.000 mp, care include spaţii verzi cu flori şi arbuşti fructiferi, un foişor rustic, terase şi bănci.
Căminul oferă, permanent sau pentru o perioadă determinată de timp, cazare în camere cu unul sau două paturi, dotate modern, inclusiv cu TV, cablu TV, internet, telefon, frigider, mobilier complet, terasă sau balcon, dresing, grup sanitar propiu cu bare de susţinere, înălţător wc, scaun rabatabil pentru duş.

Clădirea dispune de lift spaţial cu 4 staţii, generator de curent şi sisteme de iluminat independent (pe acumulatori) în cazuri de avarie, senzori de prezenţă pentru declanşarea sistemului de iluminat, sisteme de prevenire şi alarmare în caz de incendiu, paratrăznet cu o rază de 20 km, hidrant propriu, uşi metalice rezistente la incendiu, stingătoare cu spumă, centrale pentru încălzire, perdele şi draperii de protecţie solară (blackout) în zonele luminate ale camerelor.
Serviciile standard (cost 2.400 lei, lunar) includ îngrijirea persoanelor vârstnice sau în incapacitate de a se îngriji singure, supraveghere continuă şi asistenţă medicală furnizată de personal calificat şi infirmiere, consult medical săptămânal sau de câte ori este nevoie oferit de medic generalist – cu posibilitatea de a fi medic de familie, administrarea tratamentului medical aferent, meniu zilnic, adaptat conform indicaţiilor medicale, format din 3 mese şi 2 gustări (snack-uri), asistarea şi ajutarea în timpul mesei şi în activităţile zilnice individuale, activităţi socio-culturale şi terapie ocupaţională, excursii la obiective turistice din judeţ, sărbătorirea festivă a zilelor de naştere şi onomastice, mese festive de Crăciun, Paşte şi alte sărbători, întreţinere şi menaj zilnic, spălarea, călcarea şi apretarea hainelor.

La cerere se oferă, contra cost, consultaţii medicale de specialitate (medic dermatolog, neurolog, psihiatru etc.) şi eventuale medicamente nedecontate de casa de asigurare, şedinţe zilnice individuale de kinetoterapie (masaj, exerciţii fizice, recuperare motorie), terapie balneo la SPA-ul complexului “Băi Boghiş”, analize medicale periodice, materiale de igienă personală de unică folosinţă (pampers, bandaje), serviciu de ambulanţă, servicii de coafură, frizerie, manichiură, pedichiură.

Informaţii suplimentare se pot obţine în comuna Boghiş, nr. 32, jud. Sălaj, tel.: 0722-705.346, e-mail: iuliu_avram@yahoo.com, www.aromadeprimavara.ro

Articole din aceeasi categorie