Bugetul municipiului Cluj-Napoca a fost aprobat

Consilierii locali au aprobabt, în unanimitate, în ședința de miercuri, bugetul pe anul 2021 al municipiului Cluj-Napoca.

Astfel, bugetul general pe anul 2021 este de 433.225.627 euro (2.117.433.576 lei), în creștere cu aproximativ 22% față de cel de anul trecut. Secțiunii de funcționare îi sunt dedicați 219.648.907 euro, iar 213.576.720 euro vor fi destinați secțiunii de dezvoltare.

Primarul Emil Boc spunea, la momentul prezentării proiectului de buget, că avem o creștere a acestuia cu 22%, de la 354 milioane euro, la 433 milioane euro. „Această creștere, în principal se datorează fondurilor europene, unde avem o creștere de plus 64 de milioane euro, față de anul anterior și câteva creșteri legate de venituri proprii, Fără fonduri europene, bugetul Clujului ar fi mai mic decât cel de anul trecut, La fiecare leu pe care clujenii îl plătesc prin impozite și taxe locale, noi aducem 3 lei din fonduri europene”, spunea primarul Emil Boc.

În ședința de Consiliu Local de ieri, Emil Boc a subliniat că acest proiect de buget este produsul gândirii politice și administrative a alianței PNL-UDMR. „Amendamentele colegilor mei au fost preluate în proiectul de buget, în urma discuțiilor care au avut loc într-o coaliție care coordonează și conduce Consiliul Local și Primăria municipiului Cluj-Napoca și le mulțumesc. De asemenea, le mulțumesc reprezentanților PSD pentru ideile transmise și reprezentanților USR-PLUS pentru amendamentele depuse. Pot să îi asigur că în proporție foarte ridicată ele au fost incluse direct sau indirect în proiectul de buget. Le mulțumesc pentru seriozitatea cu care au abordat această temă, arată că la Cluj se poate construi. Nu în ultimul rând, mulțumesc Consiliului Civic Local pentru ideile transmise”, a declarat Emil Boc.

Proiectele prioritare pentru municipiul Cluj-Napoca, în anul în curs vizează menținerea sub control a pandemiei, susținerea locurilor de muncă și a incluziunii sociale, consolidarea avantajelor competitive ale Clujului, continuarea și prioritizarea politicilor publice legate de dimensiunea verde, digitalizare, inovare, creșterea calității serviciilor publice, digitalizarea în administrația publică locală și infrastructură în toate cartierele orașului, reprezentanții administrației locale precizând, în repetate rânduri, că anul 2021 va fi anul cartierelor, cu tot ceea ce înseamnă modernizarea lor.

Între priorități se numără totodată, absorbția fondurilor europene, viziune și dezvoltare în termeni metropolitani, în domenii precum transport, educație, urbanism, mediu, menținerea alocărilor în educație, sprijinirea Spitalului Municipal Cluj-Napoca, menținerea facilităților la transportul public, sprijin pentru ONG-uri, dar și continuarea programelor sociale.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut