Bucate tradiționale, vinuri din podgoria USAMV și concert Pasărea Rock, la Vinea Apoldia Maior Fest

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va organiza, în 1 octombrie, la Apoldu de Sus (jud. Sibiu), prima ediție a Vinea Apoldia Maior Fest, un eveniment în premieră, care va reuni muzica folk-rock cu vinurile albe de calitate și bucatele tradiționale, provenite din fermele și stațiunile universității.

„Suntem încântați să anunțăm organizarea acestui festival unic în zona Apoldului de Sus, unde ne dorim să sărbătorim recolta bogată din această toamnă în podgoria noastră, Vinea Apoldia Maior. Cu siguranță ne vom bucura împreună de savoarea vinurilor și a bucatelor provenite de la fermele și stațiunile universității, de plimbări prin vie și muzică de calitate. Punctul culminant va fi seara, când vom oferi iubitorilor de muzică rock un concert spectaculos, susținut de binecunoscuta trupă Pasărea Rock. Vă așteptăm cu drag alături de noi la Vinea Apoldia Maior Fest!”, a transmis rectorul USAMV Cluj-Napoca, prof. dr. Cornel Cătoi.

Conform celor anunțate de organizatori, Pasărea Rock, o legendă a muzicii rock din România, va performa la Vinea Apoldia Maior Fest în componența Ioji Kappl – bass și voce, Ovidiu Lipan – tobe, Nicu Patoi – chitară, Narcis Tran – voce și chitară 12c, Codruț Croitoru – voce, alături de invitatul special Mircea Baniciu. Festivalul își va deschide porțile la ora 12:00, iar concertul Pasărea Rock va avea loc de la ora 19.00. Biletele se găsesc în format electronic pe platforma www.iabilet.ro și în magazinele Flanco și Diverta.

USAMV Cluj-Napoca produce vinuri din 2020, la podgoria proprie, situată la circa doi km de Apoldu de Sus. Până în prezent, universitatea clujeană are în portofoliu șapte etichete: Eruditus, Docentus, Secas, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Traminer Roz și Orange Optimus. Aceste vinuri albe sunt apreciate datorită prospețimii, fructuozității, fineții și a bogăției de arome, potențate de o aciditate mai ridicată.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut