Bilanțul trist al deceselor COVID în județul Cluj

Coronavirus. Aproape 550 de victime în județul Cluj. Acesta este bilanţul nefericit al deceselor COVID în județul Cluj. În decurs de numai 3 luni, numărul persoanelor care au fost răpuse de noul virus a crescut de la 300 la aproape 540.

O analiză a ziarului Făclia arată că în ultimele luni ritmul deceselor provocate de COVID-19 s-a accelerat îngrijorător. Astfel, dacă în 23 ianuarie 2021 au fost raportate 300 de decese înregistrate de la începutul pandemiei în rândul clujenilor, în 23 aprilie s-a anunțat că 535 de clujeni au murit din cauza COVID-19. Analiza noastră mai arată că în ultima lună au murit aproape 200 de clujeni. Dacă în 23 martie au fost anunțate 341 de decese, în 23 aprilie numărul clujenilor răpuși de boală a ajuns la 537. Precizăm că, primele 200 de decese în județul Cluj din cauza noului virus s-au înregistrat după opt luni de la debutul pandemiei.

Datele oficiale arată că până în prezent, 55.521 de clujeni au fost confirmați COVID-19. În ultima săptămână, numărul persoanelor care s-au infectat cu SARS-CoV-2 e în județul Cluj a fost ușor mai redus în ultima săptămână față de perioada precedentă.

La nivel național, până sâmbătă 24. aprilie, au fost înregistrate 1.044.722 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus iar  27.267 de persoane diagnosticate cu această infecție au murit.

Vestea bună este că aproape 227.987 de clujeni s-au imunizat până acum cu ser anti-COVID, iar în ultima săptămână rata de infectare în județul Cluj a scăzut.

O altă veste bună este că luni, 25. aprilie, la Cluj-Napoca se va deschide primul centru de imunizare de tip „drive-thru” din județ. „Acest centru va oferi maximă accesibilitate la vaccin, nucleul județean de vaccinare oferind oportunitatea tuturor de a se vaccina și de a facilita accesul la oricine dorește vaccinarea, prin câțiva pași simpli dar benefici pentru comunitate. Prin vaccinarea în masă vom putea scăpa cât mai repede de măsurile restrictive și ne vom putea relua activitățile normale de zi cu zi.

Mecanismul va fi foarte ușor, din mașină se va scoate brațul pe geam și se va face vaccinarea, urmând ca să se mai staționeze încă 15 minute pentru a se identifica reacțiile adverse, dacă este cazul, și pentru a se elibera adeverința de vaccinare. Tot acest proces va fi conform legislației în vigoare, în ceea ce privește procesul de vaccinare”, au precizat reprezentanții Prefecturii.

Pentru a primi vaccinul la acest centru nu este nevoie de programare, dar este recomandat ca înainte de a ajunge la centru, cel care se vaccinează să aibă documentele necesare imunizării.

C. PURIȘ

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut