Bica şi-a pierdut calitatea de consilier judeţean

Începe bătălia pe scaunul de vicepreşedinte al CJ

Consiliul Judeţean a primit din partea PDL decizia de excludere din cadrul partidului a vicepreşedintelui CJ, Radu Bica, se arată într-un comunicat remis de administraţia judeţeană. Prin urmare, conform Legii nr. 215 din 2001 a Administraţiei Publice Locale şi a prevederilor Statutului Aleşilor Locali, Radu Bica şi-a pierdut, în mod oficial, calitatea de vicepreşedinte al CJ, precum şi pe cea de consilier judeţean.

La proxima şedinţă de Consiliu Judeţean se va propune validarea următoarei persoane propuse de către PDL Cluj pentru mandatul de consilier judeţean rămas vacant şi, totodată, se va proceda la alegerea unui nou vicepreşedinte al forului judeţean”, se arată în comunicatul menţionat.

Radu Bica a fost reţinut sub acuzaţia de luare de mită, în data de 1 noiembrie, dată la care pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă de 29 de zile. Recursul formulat de acesta a fost respins de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în data de 11 noiembrie, iar pe 28 noiembrie, magistraţii au decis ca Bica să fie judecat în stare de arest şi au dispus prelungirea mandatului cu încă 60 de zile.

Adriana STUPAR

Articole din aceeasi categorie