Bărbat din județul Constanța, cercetat pentru înșelăciuni prin metoda „Accidentul”

Polițiștii din Dej au reținut un bărbat de 17 ani, din localitatea Mircea Vodă, județul Constanța, care este cercetat pentru comiterea a două infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul”.

Potrivit IPJ Cluj, tânărul, la data de 5 aprilie a.c., a înșelat două persoane, B.M.R. și G.S. din municipiul Dej, folosind metoda „Accidentul”, aducându-le un prejudiciu de 25.000 de lei, care nu a fost recuperat.

În 10 aprilie, după efectuarea unei perchiziții domiciliare, tânărul a fost reținut de polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Dej. Aceștia au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Tânărul este cercetat sub aspectul săvârșirii înfracțiunii de „înșelăciune”, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal.

Polițiștii clujeni recomandă cetățenilor care au părinți în vârstă și care locuiesc singuri să discute cu ei și să le explice că tratamentul medical de urgență este gratuit și că nici un medic nu va cere bani pentru astfel de intervenții.

„Nici un avocat adevărat nu va cere bani pentru rezolvarea «amiabilă» a unui accident rutier grav. Aceste evenimente rutiere grave se soluționează numai în instanță, pe cale legală. Nici un medic sau avocat nu își va trimite asistenții să ridice bani de la cineva de acasă, cu atât mai puțin la ore târzii” – atenționează polițiștii.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie