Bani pentru întreținerea drumurilor județene alocați la rectificarea bugetară

Consilierii judeţeni au aprobat, joi, 29 septembrie 2022, proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al județului pe anul 2022.

Astfel, Direcția de Administrare a Patrimoniului va primi suplimentar 10.000.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de întreținere a drumurilor județene, în vederea pregătirii acestora pentru perioada de iarnă. De asemenea, aceste fonduri vor fi folosite și pentru decontarea cheltuielilor în urma prestării serviciilor de deszăpezire care se vor derula în iarna 2022-2023, pe toate cele cinci loturi de drumuri județene.

Printre drumurile județene care vor beneficia de suplimentări de fonduri se numără și cele două noi recent integrate în rețeaua de drumuri administrate de Consiliul Județean, respectiv DJ 161Z Petea (DJ 161G) – Legii – Geaca (DJ 109C) și 109Z (DJ 109D) Coasta – Tăușeni – DJ 161K. ,,Investim semnificativ, în continuare, în infrastructura rutieră. Am hotărât suplimentarea bugetului destinat intervențiilor pe drumurile județene din dorința de a intensifica ritmul acestora și de a mări volumul de lucrări pe anumite sectoare cu un trafic intens. Noul buget consolidat, alocat pentru întreținerea rețelei de drumuri județene, a ajuns, astfel, la 70.000.000 de lei”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Tot joi, Consiliul Județean Cluj a aprobat trei noi proiecte care vizează dotarea ambulatoriilor unor spitale din subordinea forului administrativ județean cu echipamente și aparaturi medicale de ultimă generație. De aceste investiții din bani europeni vor beneficia Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” și Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Recuperare. Scopul proiectelor este de a spori complexitatea serviciilor în cadrul asistenței medicale primare, ambulatorii și comunitare.

Printre dotările preconizate a fi cumpărate se numără o cameră hiperbară cu echipamentele aferente, de înaltă performanță, terapia fiind utilizată pentru tratarea și vindecarea a numeroase leziuni ori boli grave, un aparat de radiologie digitală, un mamograf 3D cu tomosinteză, un aparat de radiologie cu braț C, un turn de laparoscopie, o masă de operație mobilă electromecanică, un numărător digital de celule sanguine, o stație de testare cardiovasculară la efort și un turn de artroscopie. De asemenea, printre echipamentele propuse spre achiziționare se numără un ecovideobronhoscop, un defibrilator, diverse ecografe, aparate EKG, un echipament pentru decompresie vertebrală, un ecograf cu sondă transesofagiană, un aparat pentru tratamentul disfagiei, un videodermatoscop, un sistem robotizat pentru mers, un ecograf ocular și un aparat pentru terapie cu microoscilații profunde. „Continuăm să investim în sănătate, atât din fonduri proprii cât și din bani europeni. Dincolo de resursele financiare nerambursabile extrem de consistente pe care urmărim să le atragem, vorbim de numeroase echipamente de înaltă tehnologie pe care ne propunem să le achiziționăm pentru dotarea Ambulatoriilor celor trei spitale. Pacienții trebuie să beneficieze de cele mai bune servicii medicale, iar pentru asta e nevoie de infrastructura adecvată”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În valoare totală cumulată de 57.359.666 de lei, cu TVA inclus, proiectele urmează să fie depuse spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut