Autoritățile dintr-un oraș din Rusia, uluite de apariția unor câini albaștri și roz

Apariția misterioasă într-un oraș din Rusia a unor câini ale căror blănuri aveau culori în nuanțe aprinse și nenaturale a uluit autoritățile locale, care încearcă să descifreze misterul ce înconjoară locul din care au venit aceste animale, informează DPA.

Un câine cu blana roz a fost văzut în orașul Dzerjinsk, situat la aproximativ 360 de kilometri est față de Moscova, a informat joi un portal de știri local. Pe rețelele de socializare au fost distribuite și fotografii ce prezentau câini cu blănuri albastre, care ar fi putut să intre în contact cu anumite deșeuri chimice.

Șapte dintre câinii cu blănuri albastre au fost transportați la clinici veterinare pentru a fi examinați, potrivit autorităților locale ruse, care au adăugat că animalele au o stare de sănătate bună.

Patrupedele s-au plimbat probabil în zona în care se află o fabrică specializată în reciclarea obiectelor din plexiglas, unde ar fi putut să cadă într-o groapă în care se află sulfat de cupru, a anunțat agenția de presă Ria Novosti, citând un administrator judiciar. Autoritățile locale au anunțat că i-au contactat deja pe reprezentanții acestei companii în legătură cu acest subiect.

Aparițiile misterioase ale câinilor roz și albaștri au fost comentate și de un reprezentant din Parlamentul Rusiei. „Trebuie să clarificăm dacă aceste substanțe sunt dăunătoare pentru oameni”, a declarat șeful comisiei pentru Mediu din Parlamentul rus, Vladimir Burmatov, postului de televiziune Govorit Moskva.

Parchetul rus s-a implicat deja în această anchetă, întrucât prezența câinilor albaștri ar putea să indice un pericol grav pentru mediul înconjurător, a adăugat același parlamentar. „Trebuie să identificăm cu mare precizie locul în care s-au plimbat acești câini”, a mai spus Vladimir Burmatov.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sari la conținut