Au rămas și fără pește, și fără mașină

Polițiștii au depistat patru persoane în timp ce transportau aproape 200 kg de pește pentru care nu au putut prezenta documente de proveniență.

„La data de 1/2 aprilie, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla și în colaborare cu inspectori piscicoli din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul pescuitului și acvaculturii. Astfel, în jurul orei 00:40, pe DJ 161J, pe raza comunei Geaca, în zona lacului Roșieni, a fost oprită  o autoutilitară pentru control. În urma controlului efectuat, s-a stabilit că patru persoane, din localitățile Sărmașu, Geaca, Sucutard și Petea, transportau 191 de kilograme de pește din speciile caras, crap și șalău, fără documente legale de proveniență. Conform verificărilor efectuate, peștele ar fi fost sustras din iazul piscicol Roșieni, fiind folosite unelte de pescuit interzise, respectiv plasă monofilament” – informează IPJ Cluj.

Peștele a fost confiscat de polițiști, fiind apoi restituit proprietarului amenajării piscicole. De asemeni, au fost ridicate și alte bunuri – plasă de tip monofilament în lungime de circa 3 km, o barcă pneumatică, două vâsle din aluminiu și o pompă manuală. Autoutilitara cu care se transporta peștele a fost indisponibilizată.

În urma probatoriului administrat, doi bărbați, de 30 și 34 de ani, din Petea și Sucutard, au fost reținuți pentru 24 de ore. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, deținere și transport de pește fără documente legale și deținerea de obiecte de pescuit interzise de lege.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie