Noi autobuze şcolare pe străzile din Cluj

Începând de astăzi se derulează cea de a doua etapă a proiectului „Autobuze școlare pentru elevi”, votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă.

“Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca au extins acest proiect prin achiziționarea celor 10 autobuze noi, iar rutele au fost suplimentate cu 7 trasee care permit să acoperim alte două zone din oraș – Bună Ziua și Grigorescu. Astfel, acum sunt operaționale 12 trasee dedicate transportului la școală și acasă pentru elevii din ciclul primar”, a declarat primarul Emil Boc.

Direcția Poliția Locală va asigura, de asemenea, prezența a cel puțin un polițist local în fiecare autobuz școlar. Polițiștii vor asista copiii la urcare/coborâre și la trecerea străzii.

Acest proiect contribuie direct la diminuarea numărului de mașini care sunt în trafic la orele de vârf în centrul orașului.

Din totalul de 10 autobuze, patru au fost achiziționate din fondurile Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, restul şase au fost achiziționate din fondurile Primăriei.

Prețul unui autobuz este de 1.096.699 lei, valoarea totală fiind de 10 969 990 lei (aproximativ 11 milioane lei).

Cele 10 noi autobuze deservesc şapte licee din centrul Clujului, după cum urmează: Colegiul Național „Gheorghe Șincai”; Colegiul Național „George Coșbuc”; Colegiul Național „Emil Racoviță”; Seminarul Teologic Ortodox; Liceul Teologic Reformat; Liceul Teoretic Bathory Istvan
7) Liceul Teoretic Apáczai Csere János.

Potrivit municipalităţii, autobuzele noi, marca Mercedes-Benz Setra, corespund tuturor normelor europene din domeniu, garanția fiind de cinci ani sau 350.000 km.

Dintre caracteristicile tehnice ale noilor autobuze școlare amintim: o capacitate de transport de 44 locuri pe scaune fixe și patru scaune rabatabile, puterea motorului diesel fiind de 220 kW (299 CP ), cu norma de poluare EURO VI. Lungimea autobuzului este de 12,33 m, cu o rampă pentru fotoliile rulante ale persoanelor cu dizabilități şi loc special amenajat în salon pentru fotoliile rulante și landourile pentru copii.

A.M.C.

Articole din aceeasi categorie