Artistul clujean Ovidiu Avram expune în Belgia

În perioada 12 – 24 februarie Centrul Cultural „Les Varietes”, din Amay – Liege (Belgia) va fi gazda unei manifestări expoziționale din sfera artelor vizuale al cărei autor este clujeanul Ovidiu Avram, artist plastic binecunoscut.

Acesta va expune lucrări de pictură „fantastică” reunite sub titlul „Misterele Universului”.

Deschiderea expoziției va avea loc duminică, 12 februarie, de la ora 16:00.

Ovidiu Avram

Ovidiu Avram este originar din Teiuș, fiind absolvent al Institutului de Arte Plastice și Decorative „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca. Este binecunoscut pentru tablourile sale suprarealiste, fiind numit Salvador Dali al României și numărându-se printre primii 1000 de suprarealiști la nivel mondial.

Artistul deține un bogat portofoliu, fiind prezent pe simeze în cadrul a numeroase expoziții individuale în țară și în străinătate (Ungaria, Germania, SUA, Dubai, Franța, Luxemburg, Polonia). Expoziții colective în Cluj-Napoca și dincolo de granițele țării (Italia, Suedia, Germania, Franța, Japonia, Africa de Sud, Elveția).

De-a lungul carierei prestigioase, Ovidiu Avram a fost distins cu Premiul I la cea de-a Doua Bienală de Arte de la Tivoli, Italia (2015), Medalia Meritul Cultural, din partea Președintelui României (2004), Cel mai Inovativ Artist (Most Innovative Artist), Art Addiction, Stockholm, Suedia (2001), Premiul Tribuna, Cluj-Napoca (1983).

Iulia GHIDIU

Foto: Facebook Ovidiu Avram

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut