Aproape jumătate dintre clujeni sunt ”familiști”

Din populația județului Cluj, 46,9% reprezintă persoane cu starea civilă legală de căsătorit(ă), numărul doamnelor căsătorite depășindu-l pe cel al bărbaților, situație explicabilă prin faptul că o parte dintre bărbați nu au putut fi recenzați, deoarece, cel mai probabil, sunt plecați ”la muncă” în alte țări de peste 12 luni.

Concret, în județul nostru există 156.842 de bărbați căsătoriți și 161.715 de femei căsătorite. Conform Direcției Județene de Statistică Cluj, ersoanele necăsătorite reprezintă 38% din populația județului, 10% sunt divorțate și 5,1% văduv(ă).

Aproape jumătate din populaţia țării (47,9%) cuprinde persoane care au starea civilă legală de căsătorit(ă). Sunt căsătoriţi 4,495 milioane de bărbaţi şi 4,629 milioane de femei. Două persoane din 5 nu au fost niciodată căsătorite, iar persoanele văduve reprezintă 5,2% din totalul populaţiei rezidente.
În Bucureşti există cea mai mică pondere a persoanelor căsătorite (44,4%). În 10 dintre judeţele ţării, mai mult de jumătate dintre locuitori au starea civilă de „căsătorit/ă”, cu ponderi între 52,2% în judeţul Olt şi 50% în judeţul Sălaj.

Cea mai mare pondere a persoanelor cu statut de necăsătorit/ă se regăseşte în judeţul Covasna (43,7%), iar cea mai mică în judeţul Hunedoara (35,9%).
În Bucureşti se regăseşte cea mai mare pondere a persoanelor divorţate (15,4%), iar o zecime dintre locuitorii judeţelor Cluj şi Timiş sunt divorţaţi (10,0%, respectiv 10,4%).
Cea mai mare pondere a persoanelor cu statut de văduv/ă se regăseşte în judeţul Teleorman (7,3%), iar cea mai mică în judeţul Ilfov (2,9%).

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut