Aproape 9 tone de articole pirotehnice indisponibilizate de Poliția Română, în această săptămână

Aproape 9 tone de articole pirotehnice au fost indisponibilizate de Poliția Română în ultima săptămână, în cadrul acțiunii naționale ”Foc de artificii”.

Potrivit IGPR, în perioada 21 – 28 decembrie, polițiștii din toată țara, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a Poliției Române, au efectuat 613 acțiuni și controale în complexe comerciale, piețe și alte obiective și au verificat activitatea a 205 persoane fizice și juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice. În urma acțiunilor, polițiștii au constatat 254 de infracțiuni, iar față de 259 de persoane sunt efectuate cercetări în cauze penale. Totodată, au fost confiscate 8.954 de kg de articole pirotehnice, în valoare de peste 200.000 de lei. Pentru alte nereguli constatate au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 50.000 de lei.

În această perioadă, polițiștii recomandă părinților să supravegheze copiii cu atenție, pentru a nu fi expuși incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice, destinate publicului larg. Înainte de a le folosi, părinții sunt sfătuiți studieze cu atenție instrucțiunile și măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie