Apariție editorială: Volum dedicat centenarului relațiilor diplomatice România – Sfântul Scaun

Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun semnalează apariția volumului ”Romania – Santa Sede. 100 anni di relazioni diplomatiche”, ediție îngrijită de prof. univ. dr. Liviu-Petru Zăpîrțan, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, și publicată de Editura ”Școala Ardeleană” din Cluj-Napoca.

Apărută sub egida misiunii diplomatice și a Academiei Române, cartea este consacrată aniversării a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Sfântul Scaun (1920-2020), evocând principalele evoluții din istoria relațiilor româno-vaticane, care au cunoscut de-a lungul timpului momente de vârf, dar și dificultăți, astăzi situându-se la un nivel de excelență, confirmat de vizita istorică a Sanctității Sale Papa Francisc în România în 2019.

Volumul cuprinde mesajele Președintelui României, Klaus Werner Iohannis, Cardinalului Secretar de Stat Pietro Parolin și  Mons. Paul Richard Gallagher, Secretar pentru Raporturile cu Statele, din partea Sfântului Scaun, precum și o serie de studii semnate de specialiști în materie din România și de la Vatican. De asemenea, cartea prezintă în premieră o selecție de documente din Arhiva Istorică a Secțiunii pentru Raporturile cu Statele a Secretariatului de Stat al Sfântului Scaun.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut