Ansamblul „Codrișorul” din Bonțida, în plină activitate

Vara a fost totdeauna o perioadă bogată în evenimente pentru membrii Ansamblului de dansuri populare „Codrișorul” din Bonțida, una din cele mai cunoscute formații folclorice din județul Cluj. Talentații jucăuși coordonați de Mihai Rusu au început sezonul estival sub cele mai  bune auspicii, onorând cu succes toate invitațiile.

Zilele trecute a avut loc în localitatea Bobota, județul Sălaj, Festivalul Concurs Național de Folclor „Dansul Tinerilor”, unde Ansamblul folcloric „Codrișorul” Bonțida a obținut Premiul I la categoria +15 ani dans popular. De asemenea, soliști din cadrul ansamblului au obținut mențiunea I la categoria +15 ani solist instrumentist: Ianis Bako și Darius Chiorean, premiul III la categoria +15 ani solist vocal: Loredana Roman, premiul II la categoria +15 ani solist vocal: Cecilia Coloji.

În perioada 3-8 iulie 2023, ansamblul din Bonțida va participa, în cadrul unui proiect finanțat de Consiliul Local și Primăria Bonțida, reprezentată de dl. Primar Emil Cârhaț, alături de alte 15 ansambluri din țări ca Polonia, Turcia, Serbia, Bosnia, Croația, Bulgaria, Ucraina, Ungaria, Slovenia etc. la ediția a IX-a a Festivalului Internațional de Folclor MARELANDIA, organizat de Blue Daimonds Events în Cesenatico-Rimini, Italia. În vederea acestei deplasări, dansatorii bonțideni se pregătesc intens, participând săptămânal chiar și la trei la repetiții, dar și la diferite manifestări cultural-artistice organizate în comunele de pe Valea Someșului Mic.

În perioada 10-14 august, Asociația Folclorică „Codrișorul” Bonțida, organizează, alături de Consiliul Județean Cluj, Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj Napoca și Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, Tabăra de Creație Artistică la Lăpușna, județul Mureș. Acolo au fost prezenți și verile trecute mesagerii folclorului din Bonțida, unde au susținut mai multe spectacole de dansuri populare.

Deci, o agendă bogată în evenimente pentru Ansamblul de dansuri populare „Codrișorul” din Bonțida, la care mai adăugăm și evoluția cu ocazia Zilei Comunei, ce în acest an va avea loc la începutul lunii septembrie în localitatea Răscruci. Neapărat, trebuie amintit sprijinul primarului Emil Cârhaț în buna desfășurare a activității cultural-artistice  din comuna Bonțida, unde există trei formații de dansuri populare.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut