Ansamblu imobiliar pe Bulevardul Muncii

Primăria municipiului Cluj-Napoca a lansat în dezbatere publică un proiect privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal  – parcelare și dezvoltare zonă cu funcțiuni mixte pe Bulevardul Muncii nr. 191-195.

Un ansamblu imobiliar mixt ar urma să se realizeze pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca, pe un teren de 5648 mp. Planul urbanistic Zonal se află în dezbatere publică până în 6 iulie, după care va ajunge la votul consilierilor locali.

În referatul de aprobare se arată că zona situată în partea de nord-est a municipiului Cluj-Napoca este caracterizată printr-un mix de locuire cu servicii, iar din punct de vedere arhitectural, construcțiile edificate sau în curs de edificare din zonă sunt în sistem deschis, cu regim de înălțime redus. Prin Planul Urbanistic Zonal se propune dezvoltarea zonei prin parcelarea terenului în patru parcele și construirea unui imobil mixt și a unuia de locuințe colective. Totodată, se dorește amenajarea unui spațiu verde cu acces public nelimitat. Practic, prin acest plan, se stabilesc reglementări în ce privește regimul de construire, înălțimea maximă admisă, funcțiunea zonei sau caracteristicile arhitecturale ale clădirilor.

Astfel, cele două imobile ar urma să aibă 5 etaje, iar la subsol vor fi locuri de parcare. Pentru accesul auto se propune realizarea unei zone de circulație de interes local cu o cale de acces de 12 metri, de unde prin intermdiul unor rampe auto să se asigure accesul la subsolurile celor două imobile.

Înaintea recepțiilor construcțiilor, se va reamenaja alveola pentru stația de transport în comun între aleea propusă prin PUZ și până la stâlpul CTP din partea estică a zonei, inclusiv trotuarul pentru care se va asigura lățimea 3 metri pe toată lungimea alveolei.

Proiectul a fost dezbătut anul trecut de Comisia de Urbanism, când, din partea publicului nu s-a prezentat nimeni.

Anca M. Colibășanu

Articole din aceeasi categorie