Amprenta de carbon a… sarmalelor

Cu ocazia Zilei Internaționale de Reducere a Emisiilor de CO2 (28 ianuarie), InfoCons lansează Programul Unic de Certificare „Global Carbon Point” („Punctul Global de Carbon”).

Amprenta de carbon este reprezentată de cantitatea totală a emisiilor de gaze cu efect de seră produse de-a lungul lanțului valoric. Amprenta nu se calculează doar la nivel de entitate, ci poate fi calculată și la nivel de produs. Astfel, am putea ști exact cât a poluat fiecare produs finit în parte, de la extracția materiei prime până la reciclarea acestuia, inclusiv.

Amprenta de carbon pentru diverse alimente

Pentru o singură bucată de pui tip Crispy Strips, conform rețetei, a cantităților și a factorilor de emisie specifici fiecărui ingredient, amprenta de carbon este echivalent cu 0,43 kg CO2e, față de cele 0,68 kg CO2e ale unui Crispy fără carne de pui, făcut dintr-un amestec de năut, legume și soia.

O felie de pizza cu Pepperoni emite 0,51 kg CO2e, iar o felie de pizza Margherita emite 0,49 kg CO2e.

Pentru o singură sarma amprenta de carbon este de de 3,9 kg , de 8 ori mai mare decât cea a unei samale vegetale, în care carnea este înlocuită cu 1 kg de ciuperci .

Pentru salata Boeuf amprenta de carbon urcă de la 0,43 kg CO2e (varianta vegană) la 4,8 kg CO2e pentru varianta cu carne.

În contextul agravării efectelor globale aduse de schimbările climatice, consumatorii trebuie să fie apărați, informați și educați privind amprenta de carbon a produselor, serviciilor și a tot ceea ce ne înconjoară (clădiri, birouri, locuințe, autostrăzi, străzi etc). Certificarea amprentei de carbon respectă criteriile existente în standarde internaționale. Pentru a beneficia de certificarea privind amprenta de carbon prin Programul Unic „Global Carbon Point” – „Punctul Global de Carbon” pot fi consultate mai multe informații pe https://infocons.ro/programe/

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut