Ambasadorul Republicii Federale Elveția în România, în vizită la universitățile clujene

Ambasadorul Republicii Federale Elveția în România, Arthur Mattli, a fost, miercuri, oaspetele Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN).

În cadrul întâlnirii oficiale, oaspetelui i-au fost prezentate, de către rectorul UTCN, prof. dr. ing. Vasile Țopa, programele de studii de licență, masterat și doctorat pe care universitatea le desfășoară, laboratoarele și centrele de cercetare, precum și proiectele de cercetare naționale și internaționale în derulare. Rectorul a subliniat importanța apartenenței UTCN la alianța Universitatea Europeană de Tehnologie (European University of Technology EUt+), alături de alte șapte instituții de învățământ superior prestigioase din Europa. Discuțiile s-au referit și la posibilitățile de colaborare ale UTCN cu universități, instituții și companii din Republica Federală Elveția, în cadrul unor proiecte noi educaționale și de cercetare – informează UTCN.

Tot miercuri, ambasadorul Arthur Mattli și atașatul diplomatic Samantha Fréchin au vizitat Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.

În cadrul discuțiilor oficiale cu rectorul UMF Cluj, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, prorectorul pentru Dezvoltare Academică și Administrație Universitară, prof. dr. Daniel Mureșan și Adriana Roșu, din partea Departamentului de Relații Internaționale al universității, a fost reafirmat prestigiul de care se bucură Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” în rândul tinerilor elvețieni. În calitatea de președinte al GADIF (Grupul Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor Francofone din România), ambasadorul Arthur Mattli a apreciat, de asemeni, caracterul intercultural al universității clujene, datorat existenței și activității de succes a programelor de studiu de medicină, medicină dentară și farmacie în limba franceză, în cadrul cărora se formează profesioniști din domeniul sănătății care vor activa în întreaga lume.

Nu în ultimul rând – precizează conducerea universității -, întâlnirea a reprezentat „un bun prilej pentru afirmarea interesului și identificarea potențialului inițierii de relații de cooperare în domeniul medicinei paliative și al inovării digitale”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut