Ambasadorul Israelului David Saranga, în vizită la Cluj-Napoca

*Diplomatul s-a întâlnit cu reprezentanţi ai administraţiei locale şi cu studenţi ai UBB Cluj*.

Prefectul Ioan Aurel Cherecheș a primit joi vizita E.S. David Saranga, ambasador al Statului Israel în România. La reuniune a participat și Petre Daea, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. “Discuțiile au vizat oportunitățile economice, academice și culturale oferite de județul Cluj, atât pentru investitorii israelieni, turiști, cât și pentru cei care aleg să studieze aici. De asemenea, oficialii și-au manifestat intenția dezvoltării pe viitor a unor bune relații bilaterale, iar E.S. a scris câteva cuvinte în cartea de onoare a Instituției Prefectului”, au transmis reprezentanţii Prefecturii Cluj.

De asemenea, miercuri seara, ambasadorul Israeului a participat, la Institutul de Studii Iudaice din Cluj-Napoca, la un eveniment organizat pentru studenţii mai multor facultăţi clujene din cadrul UBB Cluj, printre care Facultatea de Istorie şi Filosofie sau Facultatea de Relaţii Internaţionale. Diplomatul a ţinut, în faţa acestora, o prelegere privind metodele prin care Israelul s-a făcut cunoscut în lume.

“Prelegerea s-a referit la politica digitală. A vorbit despre metodele prin care Israelul s-a făcut cunoscut în lume, aşa cum este el, astăzi. Un stat modern, laic, nu un stat militarizat sau religios, cum era cunoscut până acum. Interesul a fost foarte mare, a avut întrebări de la studenţi şi a plecat foarte mulţumit, feedback-ul fiind cel dorit”, a declarat Maria Radosav, conf. univ. în cadrul UBB Cluj şi director al Institului de Studii Iudaice, unul dintre organizatorii evenimentului.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie