Alin Tișe: ”Analizăm redarea în integralitate către aeroport a parcării administrate de firma Goto”

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a declarat, joi, în ședința consilierilor județeni, că studiază varianta redării aeroportului clujean a parcării administrate în prezent de societatea Goto. Șeful forului județean a spus că s-a săturat și el de certurile interminabile între cele două părți, și de procesele în care este implicat și Consiliul Județean, ca proprietar al terenului respectiv.

”Acel teren a fost dat către aeroport, firma Goto a contestat, am câștigat procesul și am dat acel teren către aeroport în continuare. Deci, astăzi, terenul respectiv este acum în administrarea aeroportului, după cum de altfel o să dăm toate terenurile pentru care se vor încheia procese, că nu putem fi și noi administratori, și aeroportul, și firma privată.

De altfel, am avut o discuție pe această temă a acestui contract atât de mult discutat cu directorul aeroportului, care știe modalitatea în care această parcare a fost dată inițial altei societăți atunci când, acum mulți ani, noi am decis să modernizăm aeroportul într-un ritm mult mai alert, și aveam nevoie ca într-un timp scurt să avem și pistă și parcare. La acea vreme, analiza aeroportului a spus că pentru parcare e nevoie de cooptarea unui privat, neavând bani să facem și pista, care era pe buget multianual, și am decis sp facem acea licitație în concesiune cu finanțarea din domeniul privat, urmând ca ulterior acel privat să administreze parcarea făcută pe banii lor.

Atunci, deci, am considerat, împreună cu aeroportul, că e cea mai bună formulă. Între timp, vechea firmă și-a vândut părțile sociale unei alte firme, iar acum discutăm despre firma Goto care este titulară. Acum, există un litigiu permanent între firma Goto și aeroport  pe diferite motive. În plus, mai suntem și noi chemați în judecată pentru că suntem proprietarii terenului. Și acum sunt doi administratori care se duelează pe te miri ce.

Și, pentru ca să vedem ce facem în perspectivă, am cerut aeroportului să facă o analiză, și noi vom face una, să vedem în ce măsură Consiliul Județean, împreună cu aeroportul, poate să preia înapoi această parcare de la societatea Goto, ce ar implica asta din punct de vedere al despăgubirilor, pentru că există această posibilitate prevăzută în contract, urmând ca, ulterior, să dăm aeroportului în administrare în integralitate această parcare. Trebuie să vedem ce implică asta pentru bugetul județului, menținerea sau încetarea contractului cu firma Goto, care, evident, nu se va lăsa și ne va contesta, și, în plus, acolo va trebui să facem o dreaptă despăgubire.

În funcție de ce vom concluziona, eu n-am nicio problemă ca această parcare să revină înapoi, în totalitate, în administrarea aeroportului, și dacă noi vom considera în plen că aceasta este soluția optimă vom vota sau nu rezilierea contractului. Nu insistăm să rămânem în această formulă cu firma Goto acolo, cu aeroportul, cu certurile permanente, cu procesele dintre părți. Ne dorim să fie lucrurile așezate, dar dacă reziliem trebuie să ne asumăm cu toții eventualele litigii și despăgubirile pe care societatea le-ar putea obține în instanță”, a spus Alin Tișe la ședința CJ Cluj de joi.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut