Alegeri parlamentare anticipate în Republica Moldova: la Cluj-Napoca s-a votat „împotriva corupției și hoției”

Cetăţenii Republicii Moldova au putut vota, duminică, la alegerile parlamentare anticipate.

La Cluj-Napoca, cei care au dorit, și-au putut exercita dreptul de a vota, la secția amenajată în incinta Casei de Cultură a Studenților. Aici, la orele amiezii, oamenii așteptau la rând pentru a pune ștampila pe cei pe care îi doresc să îi reprezinte onest, „fără hoție, fără corpuție”, de acum încolo. Reporterul Făclia a stat de vorbă cu câțiva alegători, care au declarat, la unison că așteaptă o clasă politică mai curată. Și chiar dacă nu își doresc neapărat ca pe viitor, să se întoarcă acasă, își doresc un trai mai bun pentru familiile lor de acolo.

Ne dorim ca în aceste funcții să avem oameni cu bun simț, care să fie independenți, să nu fie corupți și să ne reprezinte țara cu adevărat. Dorim schimbare și un parcurs european pentru Republica Moldova. Acolo este familia mea, vrem să știm că totul e bine acolo, chiar dacă nu neapărat îmi doresc să mă întorc acasă”. (Nicoleta Rotaru, 24 de ani, studentă)

Cel mai important e ca acești oameni pe care îi votăm să nu fie corupți. Acesta e primul pas spre o țară cu un sistem economic și social cât de cât sănătos. Votăm împotriva corupției”. (anonimă)

Votez pentru schimbare, voi vota pentru eradicarea tuturor corupților din Parlamentul nostru, ceea ce e puțin probabil, dar măcar începem de undeva, votăm răul cel mai mic”. (Alexei, 25 de ani, student)
„Pentru o țară prosperă, o țară liberă, fără corupți am votat. În eventualitatea în care s-ar schimba ceva în țară, m-aș întoarce, Corupția și hoția sunt problemele care trebuie rezolvate acolo”.
(anonimă)
„Eu îmi doresc, ca odată cu aceste alegeri, să scăpăm de corupție, de hoți, de oamenii care au fost la conducere până acum și nu s-au gândit la viitorul tinerilor, am votat pentru o Moldovă prosperă care să își aibă acasă propriii săi copii, să nu fie prin străinătate. Deci am votat împotriva corupției și pentru un nivel de trai mai bun în Republica Moldova, pentru a ne integra, să fim și noi o parte a UE”.
(Natalia, 35 de ani, studentă)

Vă reamintim că pe 28 aprilie, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat că a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului şi a convocat alegeri legislative anticipate pentru data de 11 iulie. Decizia a fost luată după ce magistraţii Curţii Constituţionale au declarat neconstituţională starea de urgenţă, în timpul căreia legislativul nu putea fi dizolvat şi astfel nu se puteau convoca alegeri parlamentare anticipate.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut