Alături de Ucraina!

„Alături de Ucraina” este campania comună a mai multor inițiative civice clujene, sprijinite de autoritățile publice, care contribuie la contracararea efectelor conflictului armat din această țară.

Mai multe instituții publice, asociații profesionale și neguvernamentale clujene au decis să pună în comun resursele și expertiza proprii fiecăreia, în scopul sprijinirii persoanelor refugiate, celor solicitante de azil sau celor care beneficiază de orice formă de protecție în România, ca urmare a conflictului armat din Ucraina.

Este vorba de: Instituția Prefectului – Județul Cluj, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj, Consiliul Județean Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Asociația Civic Suport, Asociația Beard Brothers, Asociația CERT Transilvania, Asociația Ruscovan, Asociația „O Masă Caldă”, Organizația Patronală HORECA Cluj, Asociația Medical International Rescue – Medicală Internațională de Salvare, Asociația Voluntarilor Rescue and Response / Salvare și Răspuns 4×4, Asociația Caravana cu medici – filiala Cluj, Fundația Părinți din România PEDITEL, Asociația pentru Integrarea Imigranților și Refugiaților din MENA (AIR-MENA), Asociația Daisler, Asociația Lions Club Genesis, Colegiul Farmaciștilor din Cluj, Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Filiala Cluj, care au convenit să pună în comun contactele, nevoile și soluțiile identificate de fiecare în gestionarea crizei apărute, să transfere resurse, să comunice frecvent și transparent și să colaboreze cu autoritățile.

Conform unui comunicat remis presei, la Cluj-Napoca sunt deschise, din 3 martie, patru centre de colectare a donațiilor pentru refugiați, în următoarele locații: str. Observator nr. 1-3, parter; str. Ghimeșului nr. 1, parter; str. Primăverii nr. 8, parking; în incinta Catedralei Greco-Catolice din Piața Cipariu, intrarea dinspre str. Avram Iancu, urmând ca centrele din Piața Flora și Piața Hermes să fie deschise începând din 4 martie. Programul centrelor este de luni până vineri, între orele 09:00-12:00 și 16:00-20:00, iar în zilele de sâmbătă și duminică între orele 12:00-18:00.

La aceste centre, clujenii pot dona: produse alimentare neperisabile (apă, conserve, pâine crocantă ambalată, lapte praf, lapte UHT, biscuiți, napolitane, ceai, cafea, zahăr, făină de mălai, griș, orez, cereale, piure pentru copii și supe instant); produse igienice (săpun, pastă de dinți, periuță de dinți, pampers, absorbante, hârtie igienică, șervețele umede, șervețele hârtie și dezinfectanți); materiale sanitare (comprese sterile, comprese nesterile, fașă, bandaj elastic de fixare autoadeziv, plasturi, rivanol, betadină și mănuși unică folosință); materiale cazarmamentdoar produse noi (pături, saci de dormit, saltele, perne, plăpumi, lanterne cu baterii și baterii); hrană pentru animale de companie (hrană uscată).

Persoanele care doresc să sprijine ca voluntari activitatea din centrele de colectare sunt îndemnate să se înscrie telefonic la numărul 0751.156.044, pus la dispoziție de către ISU Cluj, disponibil 24 de ore din 24. Același număr este valabil și pentru persoanele și entitățile juridice disponibile să ofere cazare și/sau masă, respectiv transport sau orice tip de ajutor refugiaților.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut