Africa de Sud va permite folosirea controlată a Ivermectinei pentru tratarea COVID-19

Autoritatea de reglementare a produselor sanitare din Africa de Sud (Sahpra) a declarat miercuri că va permite utilizarea controlată a medicamentului antiparazitar Ivermectină pentru tratarea COVID-19, informează Xinhua.

„Vom facilita un program de acces controlat (…) la Ivermectină”, a declarat CEO-ul Sahpra, Boitumelo Semete-Makokotlela, în cadrul unui briefing de presă. „Nu putem dovedi că există un risc sau un beneficiu semnificativ, am luat în considerare acest lucru. (…) Sperăm că accesul controlat ne va permite o utilizare corectă a produsului și limitarea pieței negre”, a precizat ea.

Potrivit CEO-ului Sahpra, este nevoie de efectuarea mai multor studii clinice pe Ivermectină, deoarece există dovezi limitate ale eficacității sale.

Anunțul survine pe fondul unor apeluri din partea politicienilor, a societății civile și a unor profesii medicale pentru utilizarea Ivermectinei, pe care o descriu drept un „medicament minune”, cu agenți anti-virali și anti-inflamatori extrem de puternici.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut