Acțiune umanitară la Gherla

Conform tradiției, în preajma sărbătorilor de iarnă, în municipiul Gherla se organizează mai multe acțiuni cu scop caritabil. Serviciul de Asistență Comunitară al Protopopiatului Ortodox Român Gherla (preot protopop Paul Iulian Isip) desfășoară și în acest an campania „De Crăciun împarte zâmbete și speranță”, prin care își prpune să aducă bucuria Nașterii Domnului Iisus Hristos în casele și inimile copiilor ce provin din familii defavorizate, cu risc de excluziune socială, eșec sau abandon școlar, cu posibilități materiale reduse, monoparentale sau minori crescuți de bunici sau familia extinsă a acestora.

Campania vizează îmbunătățirea nivelului de trai, întărirea nădejdii că nu sunt singuri, prevenirea abandonului școlar în rândul categoriilor defavorizate, cu scopul de a aduce o schimbare în viețile acestora, motivându-i prin implicarea bisericii și a comunității. Organizatorii cred cu tărie că investiția în educație, precum și în instituțiile perene ale societății noastre, cum ar fi Familia, Școala și Biserica este una dintre cele mai bune modalități de a crește calitatea vieții. Împreună se pot schimba destinele acestor copii și familiilor nevoiașe, care merită șansa unei vieți sociale normale.

Persoanele care doresc să fie alături de organizatori în această acțiune umanitară, care se desfășoară până în 17 decembrie, pot apela, în zilele de luni – vineri, între orele 8:00 – 16:00, la adresa Serviciului de Asistență Comunitară din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, str. 1 Decembrie 1918 nr. 31, loc. Gherla, jud. Cluj. Se pot face donații în bani sau se pot pregăti pachete care să conțină jucării, îmbrăcăminte (de preferat haine și încălțăminte noi), dulciuri și alimente.

Anul trecut această acțiune a avut mare succes, aducând bucurii la mulți copii gherleni și din comunele apropiate.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut