Zestrea Maramureșului, într-o expoziție de fotografie organizată la Cluj-Napoca

Publicul clujean este invitat luni, 2 martie, la vernisajul expoziției de fotografie etnografică „Zestrea Maramureșului”, eveniment organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga”,

Expoziția, semnată de Mariana Scubli, artist fotograf din Sighetu Marmației, face parte din proiectul „Tradiții clujene în țară și peste hotare” și aduce la Cluj-Napoca o selecție de imagini în care sunt surprinse meșteșuguri, portrete de țărani, port popular și momente importante din viața satului maramureșean contemporan.

Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, în holul Bibliotecii (Calea Dorobanților nr. 104). Activitatea artistică a Marianei Scubli va fi prezentată, în cadrul vernisajului, de președintele ArtImage, Mircea Albu.

Conform celor anunțate de organizatori, la vernisaj vor răsuna cântecele Maramureșului, prin glasul profund al interpretei Casandra Maria Hauși, laureată a Festivalului Național „Maria Tănase”. Expoziția va rămâne pe simezele Bibliotecii Județene „Octavian Goga” din Cluj-Napoca până în 18 martie.

Fotografiile Marianei Scubli s-au regăsit pe simezele a numeroase galerii din țară și din străinătate și au atras atenția juriului Concursului Național „Fotografia – document etnografic”, organizat anual de CJCPCT Cluj, care i-a acordat mai multe premii în cadrul ultimei ediții a competiției.

M. T.

Articole din aceeasi categorie