Volumul „Tradiții ale presei religioase din România”, lansat la Muzeul Mitropoliei Clujului

Volumul „Tradiții ale presei religioase din România”, apărut la Editura Presa Universitară Clujeană, va fi lansat joi, 8 martie, în cadrul unui eveniment organizat, de la ora de la ora 19:00, la Muzeul Mitropoliei Clujului.

Volumul, coordonat de drd. Carmen Țâgșorean și prof. univ. dr. Ilie Rad, de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a UBB, reunește o parte dintre lucrările prezentate la cel de-al X-lea Congres Național de Istorie a Presei din România, care a fost găzduit de Universitatea Babeș-Bolyai, în perioada 31 martie – 2 aprilie 2017. De asemeni, include două scrisori trimise pe adresa Congresului, una din partea patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, iar cealaltă din partea lui Cristian-Ioan Videscu, secretar de stat la Departamentul Centenar din cadrul Guvernului României.

La evenimentul moderat de pr. dr. Bogdan Ivanov, consilier cultural la Mitropolia Clujului, va participa ÎPS arhiepiscop și mitropolit Andrei. Vor lua cuvântul pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă, președintele Senatului UBB și prof. univ. dr. Mircea Popa, critic și istoric literar. În final va  avea loc un microrecital de muzică folk susținut de Dan Pantiș.

M. T.

Articole din aceeasi categorie