Vivienne Westwood a creat o colecţie de tricouri în sprijinul lui Julian Assange

Vivienne Westwood, o renumită creatoare de modă din Marea Britanie, a lansat o colecţie de tricouri în sprijinul fondatorului site-ului WikiLeaks, Julian Assange, a anunţat PA.
Tricourile din această colecţie specială sunt inscripţionate cu sloganul “I fought the law”.
Julian Assange trăieşte de peste şase ani în interiorul ambasadei din Londra a Ecuadorului şi se teme că dacă va părăsi acea clădire va fi extrădat în Statele Unite.
Guvernul Ecuadorului i-a acordat azil, însă a decis de curând să îi anuleze accesul la sistemele de comunicare online şi i-a interzis să primească vizite.
“Organizaţia Naţiunilor Unite a decis că Julian este un prizonier politic, care ar trebui să fie eliberat imediat şi să primească anumite compensaţii. Cum poate poporul britanic să îşi păstreze patriotismul şi credinţa în democraţie când Guvernul nostru a renunţat la domnia legii şi a impus debandada?”, a declarat Vivienne Westwood.
“Guvernul american afirmă că este o infracţiune împotriva Americii dacă publici informaţii despre crime de război şi a înfiinţat un tribunal care lucrează şi acum pentru a îl condamna (pe Julian Assange, n.r.) odată ce îl vor prinde, odată ce el va fi extrădat”, a adăugat creatoarea de modă.
“Marea Britanie şi Suedia au conspirat pentru a-l captura prin metode care nu respectă legea, impuse de guverne, deplasând constant reperele şi, în cele din urmă, negându-i dreptul său fundamental la azil, acordat de Ecuador”.
“Toate celelalte acuzaţii anti-WikiLeaks şi acuzaţii personale împotriva lui Julian sunt doar tactici care provoacă o stare de confuzie, singura chestiune pe care ei pot să o folosească împotriva lui vizează faptul că este o infracţiune la adresa Americii dacă publici informaţii despre crime de război. Este vital ca Ecuadorul să continue să îl protejeze şi ca Guvernul britanic să renunţe la acele acuzaţii fabricate şi meschine referitoare la eliberarea lui pe cauţiune şi să renunţe la planurile sale de a îl extrăda”, a mai spus Vivienne Westwood.

Articole din aceeasi categorie