Ventilatoare pulmonare, donate de Papa Francisc pentru bolnavii de Covid-19 din România

În semn de apropiere față de bolnavii de Covid-19, dar și de susținere a personalului sanitar din cel mai mare focar al pandemiei de Coronavirus din România, Papa Francisc a trimis joi, spitalului din Suceava, diverse materiale medicale, printre care cinci ventilatoare pulmonare – informează Vatican News.

„Materialele sanitare au fost procurate prin grija cardinalului Konrad Krajewski, responsabilul cu activitatea caritabilă a papei. În ciuda dificultăților de aprovizionare de pe piața medicală internațională, prelatul a reușit să colecteze pentru bolnavii din România cinci ventilatoare pulmonare – două fiind de ultimă generație -, 200 de combinezoane, 900 de măști FFP2 și 5000 de măști sanitare” – precizează aceeași sursă.

Echipamentul medical trimis de Papa Francisc în România a plecat întâi spre Milano și va ajunge în țară sâmbătă, cu avionul care aduce acasă și echipa de unsprezece medici și șase asistenți români, trimisă în 7 aprilie de Guvernul României la spitalul din Lecco (Milano), în epicentrul italian al pandemiei, pentru a sprijini medicii de acolo în lupta cu noul coronavirus.

Gestul Papei Francisc a fost anunțat în ziua Sfântului martir Gheorghe, ”purtătorul de biruință”, pontiful argentinian primind la botez numele Mario, dar și Jorge (Gheorghe) – scrie Vatican News.

M. T.

Articole din aceeasi categorie