Un nou film despre scandalul Fox News

Actriţele Nicole Kidman şi Charlize Theron vor fi pe afişul unui nou film despre culisele postului american de ştiri Fox News, marcat în ultimii ani de mai multe scandaluri de hărţuire sexuală, relatează joi AFP.
Margot Robbie, compatrioata actriţei australiene Nicole Kidman, este de asemenea în negocieri pentru a se alătura distribuţiei acestui film produs de studioul independent Annapurna Pictures, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al casei de producţii, confirmând astfel informaţiile site-ului de specialitate The Hollywood Reporter. Nicole Kidman o va interpreta pe jurnalista Gretchen Carlson, aflată la originea primelor acuzaţii publice de hărţuire sexuală din iulie 2016, vizându-l pe Roger Ailes, fondatorul şi PDG al Fox News.
Soarta lui Roger Ailes a fost pusă în discuţie câteva săptămâni mai târziu după ce Megyn Kelly, una dintre vedetele postului şi interpretată de Charlize Theron, a mărturisit că Roger Ailes i-a făcut avansuri în urmă cu zece ani.
Destituit, directorul PDG a fost înlocuit cu prezentatorul vedetă al Fox News, Bill O’Reilly, acuzat la rândul său de hărţuire sexuală de numeroase femei. În octombrie 2017, Megyn Kelly a acuzat Fox News că l-a protejat pe Bill O’Reilly, în pofida acuzaţilor care îl vizau.
Potrivit unei anchete realizate de New York Times, postul ar fi oferit mai multe milioane de dolari presupuselor victime ale prezentatorului pentru a le cumpăra tăcerea.
Mai multe proceduri civile depuse de fostele colaboratoare ale Fox News şi grupului Fox au dezvăluit numeroase exemple de avansuri, violenţă verbală şi fizică la adresa angajatelor şi ziaristelor, cărora li se adresau diferite invective.
Foste angajate sau salariate ale postului au acuzat de asemenea Fox News că au fost concediate după ce s-au plâns de acest tratament. Cazul a precedat cu câteva luni scandalul Weinstein, în urma căruia au fost luate măsuri împotriva a numeroşi responsabili şi jurnalişti din cadrul redacţiilor de ştiri.
Lungmetrajul va fi regizat de Jay Roach (‘Trumbo’), pe baza scenariului scris de Charles Randolph, co-scenarist la filmul ‘The Big Short’, câştigător al premiului Oscar în 2016 pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Articole din aceeasi categorie