Un koala printre pasagerii unui zbor spre Scoţia

Pasagerii unui zbor pe ruta Dusseldorf-Edinburgh au fost surprinşi să vadă la bord, instalat pe propriul loc, un koala, transportat în cadrul unui program de conservare, au indicat responsabilii grădinii zoologice unde urma să fie primit marsupialul, potrivit AFP.
Tanami, un adorabil koala în vârstă de 19 luni, a părăsit grădina zoologică din Duisburg (Germania) pentru a călători peste 1.100 de kilometri la grădina zoologică din Edinburgh.
“Koala sunt animale foarte sensibile, deci trebuie luate măsuri speciale atunci când sunt transportate. Ei călătoresc la bord, nu în cală, pentru ca îngrijitorii să se poată asigura că totul decurge bine în timpul zborului”, a declarat Darren McGarry, responsabil la grădina zoologică din Edinburgh.
Marsupialul a călători într-o cuşcă aşezată pe un scaun.
“Primim călători din întreaga lume pe aeroportul din Edinburgh, dar puţini sunt la fel de speciali şi de drăguţi ca un koala”, a mărturisit directorul aeroportului din Edinburgh, Gordon Dewar.
Tanami va face schimb de locuri cu Toorie, un tânăr koala mascul care trăieşte la grădina zoologică din Edinburgh şi care va călători cu avionul săptămâna viitoare în Germania.
Numărul acestor marsupiale, emblematice pentru Australia, este în declin în această ţară – victime ale schimbărilor climatice, pierderii habitatului, atacurilor câinilor, incendiilor forestiere, dar şi ale accidentelor rutiere.

Articole din aceeasi categorie